Ute och cyklar?

26 apr. 2022
Då är du i gott sällskap! Många företag har fått upp ögonen för förmånscyklar, något som har fått Personalcyklar att växa kraftigt. Det som lockar är att erbjudandet blir så mycket mer än bara en förmån. Det blir en del av företagets miljöarbete och ett smart sätt att satsa på friska, starka medarbetare.

Nästan nio månader har passerat sedan Söderberg & Partners blev delägare i Personalcyklar och kunde börja erbjuda förmånscyklar till våra kunder. Förmånen innebär att företagets anställda får möjligheten att hyra en cykel. Medarbetaren betalar sedan en månadskostnad som baseras på vilken typ av cykel och eventuella tillbehör som har valts. När avtalet har löpt ut kan cykeln antingen lämnas tillbaka eller köpas loss av medarbetaren.

Responsen från kunderna har varit väldigt positiv, vilket har bidragit till att Personalcyklar nu har vuxit så kraftigt att antalet anställda har fördubblats.

Mer förmånligt än någonsin

Att erbjuda förmånscyklar till sina medarbetare, behöver inte kosta något alls för arbetsgivaren. En del företag väljer dock att gå steget längre för att få fler medarbetare att nyttja förmånen, genom att subventionera erbjudandet ytterligare.

Som namnet indikerar, är förmånscykel ett väldigt fördelaktigt erbjudande för den som vill börja röra på sig mer. Sedan den första januari i år, har regeringen dessutom infört subventioner upp till 3 000 kronor per år eller 250 kr per månad på förmånscyklar. En åtgärd som sänker den ekonomiska tröskeln ytterligare för dem som vill börja cykla men idag saknar en cykel.

Så vad innebär det då i kronor och ören?
För en anställd med 50 % marginalskatt som skaffar en förmånscykel till ett värde av 25 000 kr blir månadskostnaden omkring 299 kr i ett 36-månadersavtal.

Attraktiv arbetsgivare och friskare medarbetare

Det är enkelt att bli en mer attraktiv arbetsgivare som visar att medarbetarnas hälsa och miljöarbete står högt upp på agendan. Genom att utöka det befintliga förmånserbjudandet med personalcyklar, investerar du samtidigt i friskare och mer produktiva medarbetare.

Kontakta oss

Är ni intresserade av att erbjuda förmånscyklar till era medarbetare och vill veta mer? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vår samarbetspartner Personalcyklar er för vidare dialog.

T.ex. +46 7X-XXX XX XX

Valfritt