Skip to main content Skip to main navigation

Barn till Ensamma Mammor

Idag lever ca 250 000 barn i fattigdom i Sverige. Med fattigdom kommer utsatthet. Den svåra ekonomiska situationen påverkar barnen och mödrarnas levnadsvillkor inom många områden, t.ex. utbildning, hälsa, fritid, kultur, och kompetens. I klarspråk innebär det att stress, psykisk ohälsa, förtvivlan, trötthet och överlevnadskamp präglar mödrarnas vardag.

Utöver dessa förhållanden tillkommer den sociala utestängning fattigdomen innebär. Barnen blir tidigt medvetna om hur man sparar in elkostnader, att maten ska räcka längre än för dagen eller för tillfället den lagas. Andra frågar inte ens efter julklappar. En del av barnen är alltid sjuka då picknick och matsäck ska tas med på skolutflykter. Barnen blir experter på att dölja sin livssituation både i skolan och bland kamrater i framtiden. De skäms över sin situation. De skäms över att inte ha. De skäms över att aldrig kunna delta. De önskar att de kunde göra allt det deras vänner kan göra.

Barn till Ensamma Mammor vill hjälpa dem i deras barndom. Barnen erbjuds en möjlighet att delta, ett andrum i vardagen och rätten till lek och skratt. Organisationen försöker fylla deras helger och lov med glädjefyllda upplevelser. Vidare stöttas mammorna för att bidra till att även hemmamiljön för barnen förbättras. Barn till Ensamma Mammor är en del av Fryshuset. Läs mer om organisationen på Barn till Ensamma Mammors hemsida

Söderberg & Partners stöttar Barn till Ensamma Mammor på olika sätt. Det kan vara allt ifrån att hjälpa till med en utflykt till att finnas till hands för barnen och mammorna under deras träffar. Vår favoritaktivitet är ett stort barnkalas som vi gör antingen i början av sommaren eller precis innan jul. Syftet med dagen var att ge barnen en mysig och rolig dag fylld med aktiviteter som de sent kommer att glömma. På plats hade vi en blandning av vår egen personal och personal från Barn till Ensamma Mammor.

Kontakta oss