3 smarta tips för att öka din framtida pension

26 apr. 2022
Känner du oro för att pensionen inte kommer att bli så hög som du hade önskat? Då vill vi ge dig tre handfasta tips som kan hjälpa dig att nå dina pensionsmål. Med lite framförhållning och smarta val, kan du förbättra din framtida levnadsstandard som pensionär – utan att det behöver kännas för mycket i plånboken idag.

Enligt en rapport som Novus har tagit fram tillsammans med Söderberg & Partners, har över hälften av alla svenskar som mål att få mer än 71 % av sin lön i pension. Dock är det bara 17 % som faktiskt tror att de kommer att lyckas uppnå detta. Många känner sig uppgivna och vet inte vad de kan göra för att minska sprickan mellan sin målpension och den verkliga prognosen. Som tur är finns det en hel del som du kan göra för att förbättra din framtida ekonomi.

  1. Prata med din arbetsgivare om löneväxling, om ditt löneläge gör det möjligt att löneväxla. Det innebär att du lägger ytterligare en del av din månadslön på ditt tjänstepensionssparande. Något som kan ge ditt pensionssparande en bra skjuts.

  2. Ta en titt på ditt nuvarande pensionssparande och placeringen av ditt tjänstepensionskapital. Hur och var sparar du? Vi på Söderberg & Partners hjälper dig gärna om det känns svårt att ta ställning till vilken lösning som passar just dina behov.

  3. Boka individrådgivning med oss på Söderberg & Partners. Under rådgivningen får du hjälp att se över om du är på väg mot din målpension och vad som kan göras för att öka dina möjligheter att nå målet.

Utöver detta, kan Söderberg & Partners rådgivare ge dig fler konkreta råd och smarta tips utifrån just din situation. Tillsammans ser vi över hur stor din pensionsspricka är och hur vi kan få den att minska.

Läs gärna mer om glappet mellan svenskarnas pensionsmål och prognos i rapporten Pensionssprickan.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i formuläret så blir du kontaktad.

Valfritt