Vill du flytta hem utlandspension till Sverige?

Har du jobbat utomlands och har intjänad pension i ett annat land? Vi hjälper kunder som har återvänt hem och vill flytta sin intjänade utlandspension till Sverige. Alla länder tillåter dock inte en flytt och hanteringen kan vara komplex. Vi har den expertis och erfarenhet som krävs för att hjälpa dig att se över om du kan flytta hem din utlandspension.

Kontroll över hela din pension

Genom att flytta dina pensioner till Sverige kan du få bättre kontroll över förvaltningen av ditt kapital och de avgifter du betalar.

Efterlevandeskydd för anhöriga

Om du vill att din familj ska få ta del av din pension om något skulle hända dig, kan du säkerställa detta genom ett efterlevandeskydd hos ett svenskt försäkringsbolag.

Enklare utbetalning

Genom att samla dina pensioner hos ett svenskt försäkringsbolag kan vi förenkla processen vid utbetalning.

Bör alla flytta hem sin pension från utlandet?

Är du en av dem som har jobbat utomlands någon period i livet? Då har du förmodligen även tjänat in pension i det landet som du har jobbat i. Om du har tagit beslutet att återvända till Sverige, finns det flera anledningar till att du kanske vill flytta hem din pension. Det kan vara en komplex uppgift att flytta hem pension från utlandet och det finns några saker som du bör känna till innan du tar beslut gällande din utlandspension.

Vi på Söderberg & Partners har den specialistkompetens som krävs för att flytta hem din pension från ett antal länder, som bland annat Storbritannien (England, Skottland, Wales och Nordirland) Irland, Malta och Nederländerna.

Men kan man alltid flytta hem sin pension om man jobbat utomlands? Tyvärr inte alltid, det beror på vilket land som du vill flytta din pension från. Det är inte heller alltid förmånligt att flytta sin pension till Sverige.

När du ska flytta din pension från utlandet kan det även finnas behov av att se över vilka konsekvenser det kan resultera i när det kommer till skatt. Vid behov kopplar vi därför in en skatterådgivare för att du ska känna dig trygg i ditt beslut.

Tänk på att när du väl har flyttat din pension från utlandet, kan det vara svårt att backa tillbaka. Därför är det viktigt att du ser över vad det skulle innebära för dig, innan du tar ett beslut. Vi hjälper dig gärna att se över vad som är bäst för dig.

I vilket land har du utlandspension?

Vi kan hjälpa dig att flytta hem din pension från många olika länder. Vi kan flytta pension inom EU, från de länder som tillåter det, till Sverige. Vi kan även hjälpa dig att flytta pension från Storbritannien (England, Skottland, Wales och Nordirland).

En del länder inom EU kan ha lagar/regleringar som försvårar en pensionsflytt hem till Sverige. I nuläget kan vi hjälpa dig att flytta hem pension från:

  • Storbritannien (England, Skottland, Wales och Nordirland)
  • Irland 
  • Malta
  • Nederländerna
  • Belgien
  • Frankrike
  • Luxemburg
  • Norge (om du har bott där i mindre än tre år)

Vi på Söderberg & Partners utreder även löpande vilka nya möjligheter som finns för dig som vill flytta din pension från ett annat EU-land än dem vi nämner ovan – eller från ett land utanför EU.

Många vill flytta pension från England till Sverige

Vi får många förfrågningar från kunder som vill flytta hem sin pension från England (eller Storbritannien i stort). En flytt som kan vara svår, då de flesta svenska pensionsbolag inte godkänns av Storbritannien.  Vi på Söderberg & Partners har den expertis som krävs för att hjälpa dig med detta.

Vi hjälper EU parlamentariker att flytta hem sin pension 

Har du varit anställd på en EU-myndighet och tjänat in pension? Vi kan även hjälpa dig som har arbetat som EU parlamentariker eller EU-tjänsteman att flytta hem din pension till Sverige. 

Flytta pension från Danmark till Sverige 

Vi får många frågor från kunder som vill flytta sin inarbetade pension i Danmark till Sverige. Det har sedan länge funnits legala hinder inom skatteregleringen som gör att det inte har varit möjligt att flytta pension från Danmark till Sverige.

Nyligen genomfördes dock förändringar i regleringen och vi utreder just nu om det kan öppna upp för nya möjligheter. 

Vill du få hjälp att flytta hem din pension från utlandet?

Att hantera utländsk pension kan vara komplicerat men vi har den specialistkunskap som krävs för att hjälpa dig. Kontakta oss, så hjälper vi dig att se över vilka möjligheter som du har. Vi kan även berättar mer om hur vi kan hjälpa dig med en smidig överföring av ditt pensionskapital till Sverige.
Kontakta oss