Tjänstepension för företag

Tjänstepension är en bra och viktig förmån för er som företag. Ett sparande som i praktiken är medarbetarens framtida lön. En väl utformad tjänstepensionslösning är även en viktig komponent för företag som vill stärka sitt varumärke som arbetsgivare och därigenom attrahera och behålla värdefull kompetens inom företaget. Som er strategiska partner inom tjänstepension hjälper vi er att ta fram en pensionslösning som är skräddarsydd och förmånlig, både för företaget och för medarbetarna.

Kvalitativt utbud

Det finns ett stort utbud av försäkringsbolag inom planen där spar- och riskförsäkringar är fristående vilket skapar stor flexibilitet. Hållbarhet är ett mycket viktigt område för oss och inom planen finns även ett stort utbud av hållbara fondförslag samt vägledning med hållbarhetsbetyg.

Företagsrådgivning

Vi är ett direkt stöd till företagets HR-team där vi bl.a. erbjuder årliga status- och strategimöten. Vi hjälper även med ert företags riktlinjer inom pension och bistår med rådgivning och er hantering. Vi finns nära till hands för att uppdatera era policydokument och anpassa till förändringar på marknaden och regelverk som påverkar pensionerna.

Effektiviserad administration

För att underlätta administrationen finns dedikerade administrativa team som ger stöd med bland annat löpande kontroller. Vi skapar även rapporter löpande och förenklar administrationen med vår samfaktureringstjänst där vi sköter rapportering till försäkringsbolagen.

Individrådgivning

För era medarbetare bistår vi med individuell rådgivningstjänst om risk- och sparförsäkring samt möjlighet till ökad sparförmåga. Våra digitala tjänster hjälper även era anställda hålla sig uppdaterade och följa sin tjänstepension.

Boka ett digitalt möte

Välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss och jämföra företagets tjänstepensionslösning. Mötet är 30 min och sker digitalt. Välj den tid som passar dig!
Hitta en tid som passar!

Tjänstepension – en viktig förmån

Din strategiska partner

Med oss som strategisk partner, får hela företaget stöd med komplexa frågor inom tjänstepension, försäkring och övriga förmåner.

Vill ni förebygga sjukskrivningar och öka produktiviteten bland medarbetarna? Vi kan hjälpa er att kombinera försäkringar med hälsofrämjande och proaktiva tjänster. Tillsammans med Novare Pay Counsulting erbjuder vi även rådgivning och stöd i arbetet att kartlägga och analysera era personalkostnader. Självklart tar vi hänsyn till både löne- och pensionskostnader i kartläggningen.

Finns företaget i flera länder? Det löser vi! Vi har kompetensen i de övriga nordiska länderna och ett gediget nätverk internationellt som krävs för att kunna hjälpa er!

Proaktiv rådgivning inom tjänstepension

Känns det som en riktig uppförsbacke att på egen hand analysera pensionsmarknaden och jämföra alla villkor? Inga problem, vi finns här för er. Söderberg & Partners följer löpande de förändringar som sker inom pensions- och försäkringsområdet för att proaktivt informera och stödja er som företag i hanteringen av pension, men även genom samarbeten med andra bolag inom närliggande områden som löne-och förmånshantering. Utöver företagsrådgivningen erbjuder vi även pensionsrådgivning till alla medarbetare. Rådgivning erbjuds på olika nivåer beroende på behov och avtalsområde.

Rådgivning inom tjänstepension

En flexibel pensionsplan

Med vår pensionsplan ges ett brett utbud med stora valmöjligheter. Den omfattar bland annat konkurrenskraftiga villkor inom risk och sparande, effektiviserad administration, hög grad av flexibilitet och rådgivning på individens villkor. Oavsett vad ni väljer, kan ni känna er trygga med att vi kan vägleda och bistå er och era anställda inom planens utbud.

När du väljer vår pensionsplan för dina medarbetares tjänstepension, får de en heltäckande lösning med stor valfrihet. Dessutom får företaget en kraftigt förenklad administration. Vi analyserar och förbättrar ständigt vårt erbjudande. Det är en förutsättning för att vi ska kunna upprätthålla ett riktigt bra erbjudande.

Vår pensionsplan

Löneväxling

Löneväxling innebär att medarbetaren avsätter en del av sin bruttolön mot ökad tjänstepension. Förmånen kan göra stor skillnad för den enskilde utan att det behöver kosta något extra för er som arbetsgivare.

Fördelar med löneväxling

Digitala pensionsverktyg som sparar tid

Vi vet att många tycker att pension och försäkringar är komplext. Av den anledningen har vi utvecklat tjänster för att göra det svåra, till något enkelt. Inom administration har vi förenklat hela flödet och gjort det lättnavigerat att söka på annars komplex information.
Med vår onlinetjänst, S&P Online får medarbetarna dessutom snabbt en total överblick över deras kapital och försäkringar. Våra systemstöd förenklar pensionsområdet både för er och för medarbetarna. 

Digitala pensionsverktyg

Sveriges nöjdaste kunder – 12 år i rad!

Vi lever för nöjda kunder! Därför är vi otroligt glada att vi, för tolfte året i rad, blivit utnämnda till aktören med Sveriges mest nöjda kunder inom förmedlarbranschen enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga undersökning.

Vanliga frågor

Är du din egen chef?

Vi kan hjälpa dig med helhetslösningar som tar hänsyn till både din egen och ditt företags ekonomiska situation. Tillsammans går vi igenom dina försäkrings- och pensionslösningar och skapar en plan som hjälper dig att nå ditt pensionsmål.
Säkra din pension som egenföretagare

Pensions­sprickan

I denna rapportserie kartlägger vi hur stor pension svenskarna har som mål att få, och hur stor pension de förväntar sig att faktiskt få.
Läs mer

Tips till dig!

Förmånliga gruppförsäkringar för medarbetarna. Vi har förhandlingskraften att kunna erbjuda era medarbetare förmånliga gruppförsäkringar med riktigt bra villkor.
Teckna ett komplett skydd

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.