Digitala tjänste­pensions­verktyg

När du väljer oss som din partner för tjänstepensionslösningar, får du och dina medarbetare tillgång till ett antal pedagogiska verktyg. Digitala system, som vi har tagit fram för att göra det svåra, till något enkelt. Våra digitala verktyg underlättar din pensionsadministration, vilket gör det betydligt lättare för dig att vara ett bra stöd till dina medarbetare.

Smarta system för dig

S&P Online – samlar pension och försäkringar

På S&P Online hittar medarbetaren lättbegriplig och tydlig information om hela sin pensions- och försäkringslösning. Här kan medarbetaren logga in med Bank-ID mellan sina rådgivningsmöten, för att få en sammanställning av all information.

Medarbetaren kan även själv ta fram rapporter och analyser för olika produkter och tjänster, vilket förenklar din pensionsadministration. Den användarvänliga designen, gör att medarbetaren snabbt kommer in i hur systemet fungerar – och du får färre frågor.

Fund Finder – för välgrundade beslut

Vår fondportal, Fund Finder, innehåller information om alla fonder som erbjuds till våra kunder. Här finns information och betyg för varje fond listat på ett tydligt sätt. Sökfunktionerna gör det enkelt för medarbetarna att hitta fonder som stämmer överens med just deras personliga preferenser. Här kan de enkelt jämföra olika fonder och de medarbetare som har ett djupare intresse, kan även klicka vidare till våra analyser.

Fund Finder är enkelt att använda och förstå – även för den som inte har handlat fonder tidigare.

Proaktiv Bevakning 

Vi erbjuder våra kunder en bevakningstjänst som ger spararen chans att omedelbart agera vid behov, antingen själv eller genom att ta kontakt med sin pensionsrådgivare.

Det är ingen enkel uppgift att ensam förstå sig på de faktorer som kan få konsekvenser för ditt sparande. Det är därför vi på Söderberg & Partners har samlat nordens mest kvalificerade analytikerkår och avancerade system under samma tak.

Våra kunders sparanden är viktiga för oss. Med Proaktiv Bevakning är vi ständigt på tårna och hjälper dig som kund att besvara frågor som:

  • Finns det nya fondrekommendationer att ta del av?

  • Vilken risk tar jag med mina placeringar när det svänger på marknaden?

  • Borde jag se över mina fondval igen?

  • Hur utvecklas min portfölj just nu?

 iRåd – för medarbetare med kollektivavtal

För kollektivt anslutna företag, erbjuder vi digital och kostnadseffektiv pensionsrådgivning. Vi kallar det iRåd. En webbaserad rådgivningstjänst som är ett bra komplement till våra rådgivningsmöten i grupp.

Grupprådgivningsmötet påbörjas alltid med en genomgång av pensionsverktyget, med fokus på den aktuella tjänstepensionen. Därefter utförs rådgivning via webbverktyget och du har under avtalstiden alltid tillgång till tjänsten online.

iRåd är ett pedagogiskt och lätthanterligt system som informerar dina medarbetare om tjänstepensionen och de val som finns. Tjänsten underlättar för din medarbetare i valet av fonder och alla placeringsförslag anpassas helt och hållet efter den individuella situationen. Dessutom förenklas din pensionsadministration när medarbetaren själv kan få svar på sina frågor direkt i systemet.

iRåd kan fullt ut dra nytta av hela Söderberg & Partners samlade analyskraft och erfarenhet inom traditionell livförsäkring, fondförsäkring och kapitalförvaltning. Kort och gott så möjliggör detta kostnadseffektiv rådgivning med hög kvalitet som kan erbjudas till alla dina medarbetare.

Smarta HR-system och förmånsportaler

I vår koncern ingår även bolag med specialistkompetens inom HR och Employee Benefits. Genom dem kan vi även erbjuda dig vassa HR-system som effektiviserar, mäter och automatiserar ditt HR-arbete. Vi kan dessutom hjälpa dig att skapa en förmånsportal som gör er mer attraktiva som arbetsgivare.

Läs mer om våra HR-system

Läs mer om Benefits

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.