Pensions­rådgivning

Alla har vi olika ekonomiska förutsättningar, behov av sparande och försäkringsbehov. Vår pensionsrådgivning är därför flexibel och kan anpassas efter företagets och medarbetarnas unika situation. Vår personliga rådgivning är väldigt uppskattad – både av arbetsgivare och medarbetare. Den ger en känsla av kontroll inom ett område som annars kan upplevas som komplext och svårt.

Boka ett digitalt möte

Välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss och jämföra företagets tjänstepensionslösning. Mötet är 30 min och sker digitalt. Välj den tid som passar dig!
Hitta en tid som passar!

Goda råd gör skillnad

Rådgivning till dig som arbetsgivare

Utifrån företagets specifika behov och förutsättning får ni stöttning i hanteringen av pensionsfrågan. Vi följer löpande de förändringar som sker inom pensions- och förmånsområdet för att proaktivt informera och hjälpa er framåt.

Här är några exempel på vad vi kan hjälpa till med:

 • utveckling och löpande underhåll av pensionsplaner och pensionspolicy
 • upphandling och analys av försäkringar
 • rapporter och sammanställningar
 • löpande information om nyheter inom pensionsområdet
 • specialistkompetens inom pensionsfrågor och övriga analyser

Vid behov hjälper vi till med närliggande områden som exempelvis förmånsprogram och ersättningshantering via våra systerbolag Benefits, Heartpace och Novare Pay Consulting. Låt oss tillsammans skapa en lösning för tjänstepension som ni som arbetsgivare kan vara stolt över och som är värdeskapande för era medarbetare.

Pensionsrådgivning till dina medarbetare

I vår personliga rådgivning hittar vi vägen mot pensionsmålet. Vi går igenom medarbetarens pensions- och försäkringslösningar, kartlägger nuläget och föreslår därefter en handlingsplan som är anpassad utefter individens specifika förutsättningar och situation. Tillsammans skapar vi en plan för den framtida lönen – tjänstepensionen.

Vi hjälper medarbetaren att få kontroll vid olika händelser i livet, exempelvis:

 • Vad händer om jag blir långvarigt sjuk?
 • Vad händer om jag avlider?
 • Vad händer när jag går i pension?
 • När kan jag gå i pension?

Resultatet? En tryggare framtid för företagets medarbetare.

Digital rådgivning - iRåd

För företag som omfattas av kollektivavtal erbjuder vi, vid sidan av personlig rådgivning, en digital rådgivningstjänst - iRåd. Med iRåd säkerställer ni som arbetsgivare att samtliga medarbetare får ökad kunskap och råd om tjänstepensionen. Allt på ett mycket kostnadseffektivt sätt.

iRåd är ett digitalt pedagogiskt verktyg som ger ökad förståelse för de val som finns och hur de påverkar tjänstepensionen. Placeringsförslagen anpassas helt efter individen och styrs av önskad risknivå, hållbart sparande, privatekonomisk situation och förväntad löneutveckling. Med hjälp av iRåd får medarbetaren svar på bl.a. följande frågor:

 • Vilken risknivå är lämplig för min pensionsportfölj?
 • Vilket försäkringsskydd passar min nuvarande familjesituation?

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.