Tjänstepensions­rådgivning

I vår rådgivning tar vi hänsyn till helheten. Dina ekonomiska förutsättningar, ditt behov av sparande och vilka försäkringar som du behöver. Rådgivningen är flexibel och många uppskattar att få ett stöd i frågor kring pensionen. Tillsammans kan vi analysera nuläget för att se om du är på väg mot ditt pensionsmål. Om inte, så kan vi tillsammans lägga en plan för att ta dig dit.

Rådgivning för medarbetare

Vi hjälper dig att hitta rätt bland försäkringsbolag och tjänstepensionslösningar. Tillsammans går vi igenom din pension och dina försäkringar. Vi kartlägger på så sätt nuläget och kan sedan utifrån det rekommendera produkter till dig. Tillsammans kan vi skapa en plan för hur vi kan förbättra utsikterna för din framtida pensionsnivå.

Vi hjälper dig även att se över hur olika händelser kan komma att påverka din framtida ekonomi. Det kan handla om frågor som:

  • Hur skulle det bli om jag blev långvarigt sjuk?
  • Vad händer med pensionssparandet vid min bortgång?
  • Vad händer om börsen skulle falla med 20 %?
  • Vad krävs för att jag ska ha råd att gå i pension tidigare? 

Utifrån vårt samtal, ger vi dig sedan råd om hur du kan förebygga risker och lägga upp ditt sparande för att få en tryggare framtid för dig och din familj.

Boka rådgivning 

Digital rådgivning för medarbetare med kollektivavtal

Om du har kollektivavtal kan du få digital rådgivning i vår tjänst iRåd. Det är ett pedagogiskt verktyg som på ett enkelt sätt informerar dig om din tjänstepension och vilka val som finns. Placeringsförslagen anpassas helt efter dig och styrs av din fastställda risknivå, din ekonomiska situation och den förväntade löneutvecklingen. Det är din arbetsgivare som bestämmer om du ska kunna använda tjänsten iRåd.

Med hjälp av iRåd kan du få svar på följande frågeställningar:

  • Vilken risknivå är rimlig för mitt pensionssparande?
  • Vilket försäkringsbolag har bäst fondutbud?
  • Hur mycket kommer avgifterna att påverka mitt pensionssparande på lång sikt?
  • Hur jämför jag fonder på ett bra sätt?
  • Vilket försäkringsskydd bör jag och min familj ha?

Logga in på iRåd eller läs mer om våra övriga digitala systemstöd.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i formuläret så blir du kontaktad.

Valfritt