Biden & börsen

Vad har hänt sedan Biden blev president och hur påverkar det oss och börsen? Vilka är de största utmaningarna och hur ska han att få bukt med misstron i landet? Hur har Bidens stimulansplaner påverkat inflationen och räntorna, och hur har vi positionerat oss utifrån det?

Den 11 mars gästades vi av Andreas Utterström, expert på amerikansk politik. Med oss i studion var även Marcus Tengvall, analytiker på Söderberg & Partners, som berättade hur världsekonomin förändrats sedan det amerikanska valet. Magnus Wikner, affärsområdesansvarig för förmögenhetsrådgivningen, gav också en presentation om Söderberg & Partners Wealth Management erbjudande.

”Ett bevis på att USA är en supermakt på dekis”

Den 11 mars medverkade Andreas Utterström, expert på amerikansk politik, på Söderberg & Partners event där vi följde upp det amerikanska valet och hur det går för president Joe Biden. För att värma upp inför eventet ställde vi några snabba frågor till Andreas.

Vad har hänt i stora drag sedan Biden svors in?

Det har varit fullt fokus på att hantera pandemin och landets ekonomi. Presidenten har inte synts i media så mycket, jämfört med Trump.

Hur har stormningen av Capitol Hill påverkat Bidens första tid som president?

Stormningen ligger som ett konstant orosmoln över hela landet. Det är ett bevis på att USA är en supermakt på dekis där misstron och konspirationsteorierna fått fäste på ett sätt som ingen kunnat ana.

Vilken är den största utmaningen som Biden står inför?

Han måste se till att många människor får det avsevärt bättre, och detta ska han göra mitt i en ekonomisk kris. Joe Biden är dessutom 78 år gammal och har förmodligen sina bästa dagar bakom sig. Så det blir en tuff utmaning!

Gäst

Andreas Utterström
Andreas Utterström
Kommunikationskonsult inom amerikansk politik