Skip to main content Skip to main navigation

December 2018

Nyhetsbrev

Ansvarig utgivare

Louise Hagsten, Marknadschef

marknad@soderbergpartners.se

Julefrid i föreningen – Styrelsens ansvar för istappar och snöras

Att snön ligger vit på taken är i sig inget problem, men när istappar bildas på takkanten kan det innebära direkt livsfara. Promenerar man under istappen vid fel tidpunkt kan det bli en obehaglig överraskning och vem bär då ansvaret?

Läs mer

Skattenyheter och lönsamma deklarationstips inför 2019

Inför 2019 finns det en hel del att tänka på vad gäller inkomst av tjänst, kapital och näringsverksamhet. Vi delar med oss av tips för en lönsammare deklaration och skattenyheter du bör ha koll på inför det nya året.

Läs mer

Vad är löneväxling och vem tjänar på det?

Löneväxling är en förmån som kan förbättra pensionen. Men vad innebär löneväxling och vem vinner på det? Vi svarar på 5 vanliga frågor.

Läs mer

Är årliga bonusar passé?

Det blir det allt vanligare att belöna prestation över flera år. Novare Pay sammanfattar trenderna på marknaden och vad som påverkar utformningen av incitamentsprogrammen.

Läs mer

När julen närmar sig funderar många över årets julklappar. Men att i slutet av året visa lite extra generositet är inte alltid så enkelt, inte minst för arbetsgivare som ordnar julfest och julklapp åt de anställda.

Mer info

När man träffar fondförvaltare, som jag gör så gott som varje vecka, kan man inte låta bli att fascineras av hur två förvaltare som har helt olika strategier för att förvalta sina fonder, ändå kan lyckas bra båda två.

Mer info

Återigen går ett år med politiskt fokus till historieböckerna. Inledningsvis gav den amerikanska skattereformen stöd till börserna men osäkerheten kring brexit kvarstår.

Mer info

I årets SKI-undersökning om hur kunderna upplever den kvalitet som leverantörer inom försäkringsdistribution erbjuder, får Söderberg & Partners det högsta betyget. För sjunde året i rad.

Mer info

Wassum och Söderberg & Partners går samman och bildar Wassum/Söderberg & Partners Institutional Advisors. Därmed bildas en av norra Europas största aktörer inom fondförmedling och institutionell rådgivning.

Mer info

Joakim Bornold värvas som Sparekonom till Söderberg & Partners. Han kommer närmast från en liknande roll på Nordnet och innan dess arbetade han på Nasdaq och Skandia.

Mer info
Kontakta oss