Nya möjligheter med sparappen Levler

12 sep. 2022
”Att spara i fonder borde inte vara svårare än att handla kläder på nätet”. Det var ur den frustrationen som Levler föddes. Visionen om att skapa en app för sparande i fonder som är så enkel att använda, att alla kan komma igång på ett kick. Som gör att fler kan upptäcka hur roligt det kan vara att spara strategiskt – och på så sätt skapa förutsättningar för att förverkliga sina drömmar.

Joakim Bornold har under de senaste sju åren arbetat som sparekonom med målet att hjälpa människor att ta bra beslut när det kommer till deras sparande. Men för ett år sedan tog Joakim beslutet att göra verklighet av en idé som länge hade legat och grott inombords. Han ville starta den sparplattform som han så länge hade saknat.

”Ganska ofta har jag tänkt att det borde gå att göra själva sparplattformen betydligt bättre. Banker och nätmäklare har en fantastisk förmåga att krångla till det”, menar Joakim Bornold.

Det fanns fler personer som delade Joakims vision om att förenkla något som tidigare har upplevts som svårt och komplext. Tillsammans beslutade de sig för att göra verklighet av sina idéer och strax därefter var utvecklingen igång. Sparplattformen som tidigare bara hade funnits i tanken, fick nu liv.

”Jag fick ihop ett kanonteam redan från start. Ett team som består av några av Sveriges främsta experter inom fondhandel och ett gäng med riktigt duktiga IT-utvecklare och CX/UX-designers. Tillsammans har vi byggt Levler”, säger Joakim.

Så vad särskiljer då Levler från andra sparplattformer? Joakim nämner ett flertal skillnader som gör Levler unik på marknaden:

  • Det breda utbudet. Fondutbudet är sannolikt Sveriges största och innefattar allt från vanliga breda indexfonder till smala nischade branschfonder.
  • Den låga tröskeln. Appens design gör det nästan barnsligt enkelt att handla fonder – även för den som är ovan. Levler erbjuder även topplistor och färdiga fondpaket för de kunder som inte har tid eller intresse att analysera och jämföra fonder.
  • Enkla sökfunktioner. I Levler är det enkelt att söka fram och läsa på om olika fonder. Du hittar även betyg på fonderna för att göra det enklare att välja, både finansiella betyg och hållbarhetsbetyg.
  • 25% rabatt. I Levler får alla kunder, oavsett hur stort sparande du har, 25 % rabatt på fondernas förvaltningsavgifter. Självklart är även kontot gratis.

”Vi har satsat på att skapa en plattform som gör det så billigt och enkelt som möjligt för spararna. Vi vill att det ska vara lika lätt att handla fonder som det är att handla kläder, mat eller annat på nätet. Därför har vi inspirerats mycket av e-handeln i utvecklingen av Levler och hoppas att det ska sänka tröskeln för fler att börja spara”, säger Louise Hagsten, VD och en av grundarna till Levler.

Utöver de färdiga fondpaket som finns tillgängliga som inspiration i appen så delar även Joakim med sig av sina bästa spartips på nyhetssidan på Levler.se.

”Jag kommer att bjuda på en hel del tips framgent om hur du maximerar ditt sparande. Så alla som är intresserade kan läsa på Levlers hemsida eller prenumerera på vårt nyhetsbrev”, berättar Joakim.

Appen lanserades för Iphone i maj och snart kommer även en Levler-app för Android. På Levler har resan bara börjat, med lanseringen för Iphone som startskott. Nu fortgår arbetet med att vidareutveckla funktioner och tjänster i appen för att förbättra den löpande och anpassa appen efter nya kundbehov som uppstår längs vägen.

Vill du börja spara i Levler?

Upptäck själv hur enkelt det är att komma igång! Nu hittar du Levler i Appstore. Under 2022 kommer även en Levler-app att lanseras för alla er som har Android. Håll ut!