Långsiktiga investeringar

Det är naturligt att känna oro när börsen svänger. När vi skakas om av olika kriser, kan det kännas svårt att veta vilka effekter det kan ha på dina långsiktiga investeringar. Då kan det kännas bra att prata med din rådgivare, för att tillsammans diskutera hur du bör agera.

Investeringar i oroliga tider

När orosmolnen hopar sig på himlen, har vi stor förståelse för att du kan känna oro. Då finns vi här för att diskutera frågor kring ditt kapital och den strategi som du har valt för dina innehav. Även om du har en långsiktig strategi att luta dig emot kan det vara skönt att kunna lyfta luren och ringa din finansiella rådgivare. 

Möten med din rådgivare kan ske såväl fysiskt som digitalt, beroende på vad som passar dig bäst.

Hur investerar du långsiktigt?

Det är viktigt att ta hänsyn till tidshorisonten i valet av placering. Är det fråga om långsiktiga investeringar, behöver du inte oroa dig för kortsiktiga nedgångar. Med en långsiktig strategi blir det dessutom lättare att inte agera irrationellt och känslostyrt. Något som i annat fall kan leda till att du köper och säljer vid fel tillfälle.

Fundera på när du kan behöva använda dina pengar? Ditt svar kommer att avgöra hur kapitalet investeras. Behöver du pengarna inom en snar framtid bör du minimera risken. Om du däremot vet med dig att det dröjer tills kapitalet ska användas, kan det vara läge att utöka portföljen med fler riskfyllda tillgångar.

Kom ihåg att det även är viktigt att du väljer en risknivå som du är bekväm med, även när börsen svajar. Du behöver alltså inte bara klara av risken ekonomiskt, utan även känslomässigt. Så att du kan sova gott om natten oavsett hur börsen går.

Tillsammans med din rådgivare kan du bestämma en lämplig risknivå för ditt kapital utifrån din tidshorisont. Sedan kan ni landa i en långsiktig strategi som inte bara ska hålla i goda tider, utan även när det stormar. 

Vår rådgivning

Helhetsgrepp

Våra rådgivare ser till helheten i din ekonomi och säkerställer att dina intressen och ditt kapital övervakas och hanteras löpande. Det ger dig tid över till annat som känns viktigt i livet.

Transparent prissättning

Vi kallar vår prismodell för Fair Deal. Det innebär att vi inte låter rådgivningen påverkas av exempelvis ersättningar från fond- och produktbolag eller courtage på transaktioner. Alla fondrabatter eller kick-backs går tillbaka till dig som kund.

Personligt

Inom Wealth Management erbjuder vi förmögenhetsrådgivning för privatpersoner, företag, stiftelser och institutioner. Från ditt första möte med oss får du en personlig rådgivare som lyssnar på dina målsättningar och önskemål.

Hur ska du agera när börsen svänger?

Vill du komma i kontakt med oss?

Har du frågor eller vill veta mer om vårt erbjudande inom förmögenhetsrådgivning?
Kontakta oss här

Låt oss hjälpa dig vidare

Vi erbjuder personlig rådgivning och kapitalförvaltning för dig med minst 500 000 kr i placerbart kapital. Fyll i formuläret, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!