Så förbereder du dig inför ett bostadsköp

6 dec. 2021
Vid köp av ny bostad går budgivningsprocesserna nu för tiden ofta väldigt fort. Vad är viktigt att tänka på inför ett nytt bostadsköp och hur förbereder man sig på bästa sätt? Söderberg & Partners Bolån ger sina bästa tips.

När det är dags för bostadsbyte börjar många gå på bostadsvisningar för att få en uppfattning om hur marknaden är, och undersöka vilken typ av bostad som man är intresserad av. För somliga blir detta starten på ändlöst många visningsbesök, medan det kan räcka med en enda innan man hittar exakt den bostad som man söker.

Viktigt att vara förberedd med lånelöfte

När man väl hittar rätt kan det vara ont om tid innan budgivningen är klar. Dagens budgivningsprocesser är i många fall korta, inte sällan med många intressenter som snabbt vill lägga bud i hopp om att stänga affären. Det är därför mycket viktigt att vara väl förberedd och redo att lägga bud när rätt bostad dyker upp.

En viktig del i bostadsköpsprocessen är att i god tid ha förberett finansieringen genom att ordna med ett lånelöfte. Eva Holmlund, vd på Söderberg & Partners Bolån, förklarar mer:

- På Söderberg & Partners Bolån ser vi ett större behov än någonsin att kunna erbjuda våra kunder en personlig och snabb handläggning. Många kunder upplever ofta situationen på bostadsmarknaden som stressig, där fokuset ligger på en budgivning som i många fall avslutas kort efter visningarna. Vi vill i en sådan situation både effektivt och personligt hjälpa kunden med att förbereda finansieringen i god tid innan budgivningen avslutas, så att man som kund inte missar chansen till sin drömbostad för att man inte får tillräckligt snabb hjälp från sin bank.

5 tips till dig som vill köpa ny bostad

  1. Prata med en långivare så tidigt som möjligt för att förbereda lånelöftet.

  2. Be om ett lånelöfte som täcker alla de typer av bostäder och priser som du är intresserad av för att slippa uppdatera lånelöftet under processen.

  3. Fråga om boendeutgiftskalkyler för olika scenarion och räntebindningar så att du är helt förberedd på vad ditt nya boende kommer att kosta dig varje månad.

  4. Välj en långivare som du får förtroende för och som kan stötta dig i köpprocessen.

  5. Meddela alltid din långivare innan du skriver på ett kontrakt för en bostad, så att lånelöftet är giltigt för den specifika bostaden.

Vill du ansöka om bolån?

Vi på Söderberg & Partners Bolån hjälper dig gärna – fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog – eller ansök direkt på vår hemsida genom att klicka här.

 

Kontakta oss