1058 kaminer har mottagits i Ukraina

8 juni 2023
Stort tack till våra kunder och medarbetare som har visat intresse och engagemang för att stötta tillverkningen av kaminer till Ukraina! Kaminerna har nu levererats till militära enheter och civila i utsatta områden, där de kommer väl till användning.

Det var i december förra året som vi på Söderberg & Partners, tillsammans med våra kunder och medarbetare, startade en insamling för att stötta Bjärnums Stålprodukters tillverkning av kaminer till invånarna i Ukraina. Tillsammans lyckades vi samla in 1 850 000 kr, vilket motsvarande en tillverkning av 1058 kaminer.

Det hela startade med att personal på företaget Väderstad tog ett fantastiskt initiativ och började tillverka kaminer med kokplattor som snabbt kan svetsas ihop och skänkas till Ukraina. Ett initiativ som bland annat Bjärnums Stålprodukter valde att stötta genom att starta upp en egen tillverkning.

Kaminerna är oerhört viktiga då Rysslands styrkor har förstört elnätet på flera håll i landet, vilket har gjort det svårt för invånarna att hålla värmen och tillaga mat. Kaminerna kan därför hjälpa många människor, både under och efter kriget, när landet ska byggas upp på nytt.

Vad hände med kaminerna?

Kaminerna, levererades till Ukraina i januari. Sedan dess har olika välgörenhetsorganisationer distribuerat kaminerna till utsatta områden, både till civila och militära enheter. Nu är alla kaminer på plats och vi har fått ta del av några bilder som visar hur kaminerna bidrar till värmetillförseln och matlagning.

Stort tack till alla er som visat intresse och engagemang i projektet! 
Här kan du läsa mer om våra andra CSR-samarbetsprojekt.