Pressinbjudan: Utvärdering av fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete

9 apr. 2015
Söderberg & Partners släpper Hållbarhetsrapporten, Sveriges första utvärdering av fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete. Efter en gedigen analys har fondförsäkringsbolagen delats in i grönt, gult och rött. Slutsatserna delar vi med oss av under en pressträff. Välkommen till Regeringsgatan 45 den 14 april kl. 8.30.

Hållbara investeringar, i alla dess former, har fått ett ökat intresse. Allt fler tror på att en hållbar affärsidé och verksamhet är nödvändig för att skapa en hög och stabil avkastning på lång sikt. Fondförsäkringar, som har funnits sen 90-talet är en sparform som växer. Ingen tidigare genomlysning har gjorts av hur dessa aktörer, som spelar en stor roll på den svenska pensionsmarknaden, arbetar med hållbara investeringar.

Rapporten inkluderar de fjorton bolag som omfattas av Söderberg & Partners fondförsäkringsanalys. Tillsammans har dessa bolag inflytande över nästan 900 miljarder kronor, och de har makten att göra skillnad. För den som tycker pensionen är avlägsen är detta ytterligare en anledning att engagera sig i sitt val.

Betygen baseras på de viktigaste och tydligaste skillnaderna i hållbarhetsarbetet hos de undersökta bolagen, bland annat påverkansarbete, urval av fonder, kommunikation och transparens. Dessa aspekter utvärderas och betygssätts och slutbetyget är en sammanvägning av varje bolags betyg inom respektive perspektiv. Delbetygen och slutbetyget är på flera håll överraskande och inte alltid i linje med hur en del av fondförsäkringsbolagen framställer sig själva i sin marknadsföring.

Du som journalist är varmt välkommen på pressträff klockan 08:30 den 14 april på Regeringsgatan 45, Stockholm. Vi bjuder på frukost.

 

Anmälan sker till Nathalie Håkansson;

nathalie.hakansson@soderbergpartners.se, 076-149 50 58

 

Snabba fakta om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter med Nordens största fristående analysavdelning. Företaget har en mängd olika verksamheter inom fyra affärsområden:

Insurance Consulting
Securities & Asset Management
Financial Technology
Payroll & Benefits

Kundlöfte och värderingar

Söderberg & Partners målsättning är att leverera de bästa lösningarna och de mest kompetenta råden genom att ständigt förnya och utveckla det traditionella arbetssättet i branschen. Vår företagsfilosofi bygger på tre viktiga hörnstenar: Öppenhet, Analys och Personlig rådgivning. Vi hittar det bästa på marknaden, anpassar valen åt varje kund och levererar lösningen till en för kunden minimal arbetsinsats. Vi vet att underbyggda råd gör skillnad.

Förutom en tydlig strategi och mål, är det entreprenöriella drivet i bolaget en viktig faktor. Det är vår orädda inställning och ansvaret mot kunden som skapat den kultur vi har idag. På Söderberg & Partners är vi Modiga, Ansvarsfulla, Hjälpsamma och Drivna.