Söderberg & Partners fortsätter satsningen inom Private Banking

13 maj 2015
Söderberg & Partners är sedan två år den största utmanaren till storbankerna vad gäller tjänster inom Private Banking-segmentet. Nu fortsätter företaget satsningen och rekryterar stora delar av Carnegies verksamhet inom segmentet.

Söderberg & Partners startade 2007 satsningen på att erbjuda rådgivning till förmögna privatpersoner med en vision om att utveckla och förnya marknaden. Företaget har tidigare rekryterat många duktiga medarbetare från flera av storbankerna och specialiserade aktörer och satsar nu igen.

–    Vi ser mycket positivt på rekryteringen. Att tio av Sveriges mest kompetenta personer inom wealth management väljer Söderberg & Partners är ett tidens tecken. Hos oss får de chansen att vara fristående och ha marknadens ledande analys i ryggen, säger Gustaf Rentzhog koncernchef på Söderberg & Partners.

Söderberg & Partners erbjuder en helhet av tjänster med rådgivande & diskretionär kapitalförvaltning, bolagsadministration, redovisning, finansiell planering och juridisk rådgivning. Företaget erbjuder kunderna en helt transparent avgiftsmodell där alla former av provisioner eliminerats för att undvika intressekonflikter. Teamet från Carnegie börjar arbeta inom Söderberg & Partners område Special Clients, som riktar sig till kunder med mer omfattande och komplexa ekonomier.

–    Det är mycket erfarna personer som vet värdet av analysdriven rådgivning utifrån kundernas specifika behov. Att de kommer att ingå i Special Clients innebär att de kan komplettera sin långa erfarenhet och kunskap med Söderberg & Partners omfattande analyser och kvalitativa kunderbjudande som eliminerar branschens sedvanliga intressekonflikter, säger Magnus Wikner, chef för Special Clients.

 

För mer information, kontakta:

Louise Hagsten, marknadschef, Söderberg & Partners 
Louise.Hagsten@soderbergpartners.se
Mobil: 076- 149 50 17

Magnus Wikner, Ansvarig chef Special Clients 
Magnus.Wikner@soderbergpartners.se
Mobil: 070- 734 50 35

Snabba fakta om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter med Nordens största fristående analysavdelning. Företaget har en mängd olika verksamheter inom fyra affärsområden:

  • Insurance Consulting

  • Securities& Asset Management

  • FinancialTechnology

  • Payroll& Benefits

Kundlöfte och värderingar

Söderberg & Partners målsättning är att leverera de bästa lösningarna och de mest kompetenta råden genom att ständigt förnya och utveckla det traditionella arbetssättet i branschen. Vår företagsfilosofi bygger på tre viktiga hörnstenar: Öppenhet, Analys och Personlig rådgivning. Vi hittar det bästa på marknaden, anpassar valen åt varje kund och levererar lösningen till en för kunden minimal arbetsinsats. Vi vet att underbyggda råd gör skillnad.

Förutom en tydlig strategi och mål, är det entreprenöriella drivet i bolaget en viktig faktor. Det är vår orädda inställning och ansvaret mot kunden som skapat den kultur vi har idag. På Söderberg & Partners är vi Modiga, Ansvarsfulla, Hjälpsamma och Drivna.