Strategirapport Januari 2023
I'm Still Standing

Aldrig tidigare har en konjunkturell nedgång varit så förutspådd som denna. Än så länge håller dock världsekonomin emot bättre än många väntat sig. Året kommer präglas av en stor osäkerhet, men just nu summeras förutsättningarna för framför allt konjunkturen men även marknaden bäst med låten ”I'm Still Standing”, av Elton John 1983.

Vi har en försiktigt positiv börssyn för det närmaste året, men tycker att det är för tidigt att positionera sig fullt ut för det redan nu, givet den osäkerhet vi står inför. Vi behåller därför en neutral allokering till globala aktier och ser bättre avkastningspotential på de nordiska börserna. Efter årets starka inledning och den konjunkturella svaghet vi står inför gör vi en del förändringar inom aktiestrategin och blir något mer defensiva.

Läs rapporten här

Simma lugnt i stormiga hav

Knappt hade pandemin börjat kuvas innan krig rasade i Europa. En era med ultralågaräntor och kvantitativa lättnade har gått mot sitt slut och inflationen har kommit tillbaka med full kraft. Dessa tunga nyheter och den medföljande oroligheten på marknaden har ökat rädslan och osäkerheten bland investerare. Det är i de värsta av tider, när allt känns som mörkast, som en välplanerad disciplinerad investeringsstrategi verkligen gör skillnad. Håll dig investerad, diversifierad och lita på tidens kraft så har du kommit en lång väg för att hålla dig flytande och simma lugnt när börsen blåser upp till storm.

Läs hela fokusdelen "Simma lugnt i stormiga hav"

Kryptokungens kollaps

2022 var ett utmanande år för investerare, då centralbankernas kamp mot en rusande inflation, som sammanföll med att världen tampades med effekterna av kriget i Ukraina, ledde till prisras på aktier, obligationer och fastigheter världen över. Ett tillgångsslag som dock visade på större fall än samtliga dessa är kryptovalutor, och 2022 blev även året då vi fick se kryptokungens kollaps.

Läs hela fokusdelen "Kryptokungens kollaps"

Få det senaste
— först

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter direkt till din inkorg.