Finansbranschens bästa bolag är…

5 mars 2015
Louise Hagsten
Louise Hagsten 
Varumärkeschef

Vi brukar säga att det är omöjligt (eller i alla fall extremt svårt, inget är ju faktiskt omöjligt) att vara bäst i alla grenar i ett OS. Det är betydligt lättare att pricka in vem som kommer vara vinnare i varje gren. Även det kräver en hel del research och analysarbete. Det är just det arbetet vi lägger ner extremt mycket resurser på, fast inom sparande och försäkringar. Vi analyserar hur andra bolag lyckas, och vi kan då även se vilka vi tror kommer lyckas framåt. Jag skulle säga att vi är skarpast i finansbranschen på detta. Analysen ligger sedan till grund för den rådgivning vi ger.

Därför är den här dagen viktig för oss. Varje år, i början av mars, delar vi ut pris till det bolag inom fyra olika kategorier, som lyckats bäst under det gångna året, baserat på hela förra årets samlade analyser.

Du kommer i år åt hela rapporten på sajten: www.trafikljusrapport.se

Jag vill såklart också passa på att säga STORT grattis till vinnarna!

Årets arrangör av strukturerade produkter: Garantum Fondkommission
Årets fondbolag: Vontobel
Årets fondförsäkringsbolag: SPP
Årets livbolag: Skandia Liv

Ett nytt satsningsområde för oss på Söderberg & Partners är hållbarhetsanalys. I somras släppte vi Hållbarhetsrapporten på livbolagen. Den fick mycket uppmärksamhet, både i media och av de analyserade bolagen. Nu fortsätter vi vårt arbete och kommer i mitten av april släppa en hållbarhetsanalys på Fondförsäkringsbolagen och sen i sommar, lagom till Almedalen, släpper vi den stora på fondbolagen. Så håll utkik om du är intresserad av hur dina pengar bidrar till eller motverkar en hållbar värld.

 

Vänliga Hälsningar,
Louise