Vikten av råd- i Almedalen!

25 juni 2015

Nästa vecka smäller det. Politiker, näringslivet och journalistkåren- alla samlas i Almedalens kokande kittel av seminarier, debatter, föreläsningar, jippon och rosé-mingel. Vi på Söderberg & Partners har tidigare år varit med i en del debatter och deltagit som publik och bisittare. Vi har åkt hem med känslan av att debatten i Almedalen är kusligt ensidig när det kommer till pension och sparande. Den begränsas till en diskussion om låga avgifter och att människor ogillar val. Debatten har varit onyanserad och byggt till mångt och mycket på okunskap hos de som inte orkar reda ut det komplexa men också av en del dolda maktagendor.

Så i år gör vi slag i saken- vi har ett eget hus i Almedalen. Där kan den som vill- den som fattar beslut om pension på företaget, de politiker som tar beslut i frågorna, de journalister som skriver om sparande eller bara den nyfikna pensionspararen- besöka oss.  Alla ni är välkomna in till oss och diskutera rådgivning, val och sparande. Ni har också möjligheten att prova på framtidens rådgivning- iRåd. Samtidigt som ni gör det bjuder vi på fika eller lunch (först till kvarn). Se vår korta film om iRåd och öppettider för huset.

På tisdagen håller vi också ett seminarium om hållbart sparande. Söderberg & Partners har gjort en uppmärksammad rapport på livbolagen och hur de agerar hållbart. Vi fortsatte sedan med fondförsäkringsbolagen och nu har vi analyserat fondbolagen. Kajsa Brundin, hållbarhetsansvarig, kommer gå igenom resultatet och efter det följer en intressant debatt om hur finansbranschen ser på och bör jobba med hållbarhet. Läs mer här.

Så- hoppas vi ses i Almedalen!