Så stillar du oron kring din pension – Tips och råd

5 okt. 2023
47:22
I en rapport som Novus tagit fram kan vi se att oron kring pensionen ökar och att allt färre tror att de kommer nå sitt pensionsmål. Vad har man för ansvar som arbetsgivare och vad kan man själv göra för att lindra oron? Välkommen till ett digitalt event där vi har bjudit in experter och arbetsgivare för att ge sina bästa tips, och diskutera vad privatpersoner och arbetsgivare kan göra för att minska oron och pensionssprickan.

Vi träffar Marielle Ramel, pensionsrådgivare på Söderberg & Partners, som kommer att berätta mer om pensionssprickan. Hur ser spararna på sin pension idag med ökade kostnader och tuffare tider? Vad kan vi göra för att möta förväntan med målbilden? 

Vi gästas av Charlotta Bay, universitetslektor i redovisning vid Stockholms Business School, som kommer att berätta om sin forskning ”i huvudet på pensionsspararen”. Varför tycker många av oss att pensionen är så svår att greppa?

Med oss i studion är även Anna Hagberg, HR-manager på DDB Stockholm, som ger oss sin syn ur en arbetsgivares perspektiv. Vilket ansvar har man som arbetsgivare och vilka är de vanligaste frågorna från medarbetarna?

Sist men inte minst gästas vi av Joakim Bornold, investeringschef och grundare av Levler. Joakim kommer att ge oss sin syn på marknaden. Hur mår den svenska börsen och när kommer räntan att börja sjunka igen? 

Gäster

Charlotta Bay
Charlotta Bay
Universitetslektor redovisning, Stockholms Business School
AH
Anna Hagberg
HR-manager, DDB Stockholm
Joakim Bornold
Joakim Bornold
Investeringschef & grundare, Levler