Event: Värdefulla insikter inför uttaget av din pension

Att närma sig pension kan skapa oro men också ge en känsla av längtan. Hur ska man tänka som individ och arbetsgivare kring sparande, planering och uttag? Varmt välkommen till ett digitalt event där vi kommer att prata om hur våra rådgivningstjänster kan skapa trygghet för din framtid.

Vi har bjudit in Mattias Koch, Head of Client Relations Large Corp på Söderberg & Partners, för att prata om vikten att planera inför sin pension. Att skapa bra förutsättningar för sin pension är något som de flesta vill, men att vara motiverad till att minska sin inkomst idag till förmån för sig själv i framtiden kan vara svårare. Hur ser svenskars pensionsmålsättning och den faktiska måluppfyllnaden ut?

Lena Dahlström, pensionsrådgivare på Söderberg & Partners, kommer att berätta vad 60-års rådgivning innebär och vilka de vanligaste frågorna hon får är. Är det möjligt att gå i pension redan vid 63 års ålder? Kan man arbeta längre men mindre de sista åren, och vilka skattekonsekvenser kan uppstå? Lena kommer även ge oss sina bästa tips och lista de vanligaste misstagen hon ser att många gör när det kommer till uttag av pensionen.

Vi gästas även av även Marie Ullström, tidigare personaladministratör på Semper AB och numera glad pensionär. Marie har tidigare haft Lena som pensionsrådgivare. Hon kommer att berätta hur deras samarbete fungerade och vilken typ av hjälp hon fick hjälp inför sin pensionering, både som privatperson och i sin yrkesroll där personalfrågor stod i fokus.