Energimarknaden – framtiden är elektrisk

Frågorna om energipriserna har under en längre tid varit ett orosmoment och situationen är allt jämt ansträngd inför de rekordnivåer som spås framåt. Experterna är eniga. I vinter väntas elchock med tio gånger så höga priser där mycket talar för att det kommer att bli den dyraste vintern någonsin. Hur kommer de ökade priserna påverka Sverige och är det ens möjligt att snabbt få ned priserna igen?

Mitt i allt detta fortsätter den ”gröna omställningen” för fullt världen över. Hur påverkas elbilsmarknaden mitt i allt detta och hur ser de på framtiden? Det ska våra gäster i soffan få berätta mer om i detta avsnitt av Söderberg & Partners med gäster.

Vi har bjudit in Gustaf Rundqvist Yeomans, Elmarknadskonsult, Sweco Energy Markets. Vad är det som sker just nu på energimarknaden och varför? Hur mycket kan vi egentligen förvänta oss i fortsatt prisuppgång och hur länge tror Gustaf att det kommer hålla i sig?

Med oss i studion har vi även Sten Forsberg, Chef Volkswagen Sverige. Sten kommer att berätta om Volkswagens resa inom elektrifiering och hur de nått toppen som det populäraste elbilsmärket i Sverige. Hur påverkas marknaden av den elkris vi ser just nu och vad ser Sten för trender framåt.

Vi gästas av Olle Tholander, VD Charge Amps. Med fokus på hållbarhet, innovation och design har Charge Amps snabbt tagit sin plats på den växande marknaden för laddningslösningar för elfordon – där de är ledande aktör i Norden. Olle kommer att berätta om ”startup till scaleup” samt nuläge på marknaden med den elkris vi ser.

Gäster

Gustaf Rundqvist Yeomans
Gustaf Rundqvist Yeomans
Elmarknadskonsult, Sweco Energy Markets
Sten Forsberg
Sten Forsberg
Chef, Volkswagen Sverige
Olle Tholander
Olle Tholander
VD, Charge Amps