Strategirapport september 2022

Vi befinner oss mitt i en svår period med historiskt hög inflation och kraftigt stigande räntor, särskilt här i Europa där energikrisen gräver extra djupa hål hos såväl konsumenter som statskassor. Den ukrainska befolkningens situation är förstås flera nivåer värre. I vår senaste Strategirapport går vi igenom hur vi ser på läget nu och hur du som investerare bör agera framöver.

Om avsnittet

Västvärldens konsumenter upplever dagens situation som den värsta på många år, långt mycket värre än under till exempel finanskrisen. Givet de stora utmaningarna framför oss så hade allt annat nog förvånat de flesta.

Stockholmsbörsen har utvecklats uselt och kraftigt stigande räntor har medfört de största förlusterna från räntemarknaderna på mycket länge. Den amerikanska dollarn skenar vilket skapar visst andrum för oss svenska investerare i globala aktier. Centralbankerna hotar om flera räntehöjningar till, så vad ska man nu göra som investerare?

Att det är som mörkast innan det ljusnar kan kännas som en klen tröst, men det finns trots allt ljuspunkter när vi blickar framåt. För oss konsumenter kommer det dock bli värre innan det blir bättre.

Få det senaste
— först

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter direkt till din inkorg.