Söderberg & Partners storsatsar på gruppsakförsäkringar

23 mars 2015
Söderberg & Partners förvärvar ett minoritetsägande i företaget Arén & Partners, Allians Försäkringsmäklare AB. I partnerskap med entreprenörerna storsatsar Söderberg & Partners på att utveckla sina plattformar för rådgivning kring gruppsakförsäkringar.

Arén & Partners, Allians Försäkringsmäklare AB förmedlar gruppsakförsäkringar i ca 20 distinkta koncept, till exempel till organisationer, föreningar och företagsgrupperingar. Företaget är en branschledare inom gruppsakförsäkringar. Grundarna och entreprenörerna Åke och Lotta Arén kommer att fortsätta driva företaget. Kunderna behåller sina kontaktpersoner och lösningar, till erbjudandet adderas ännu starkare analys- och IT-plattformar.

–    Vi är glada över förvärvet och tycker att det känns spännande med denna satsning. Söderberg & Partners kommer att kombinera Arén & Partners specialistkompetens inom gruppsakförsäkringar med våra kraftfulla IT-plattformar för att få ut nya och spännande koncept på marknaden. Vi hälsar såklart alla medarbetare och kunder välkomna till oss, säger Gustaf Rentzhog, koncernchef Söderberg & Partners.

–    Genom samarbetet med Söderberg & Partners får vi en styrka att fortsätta utveckla fler och ännu bättre lösningar till befintliga kunder, vi stärker även vår distributionskraft för att nå ut till fler potentiella kunder. Det känns spännande och är ett naturligt steg i vår resa att utveckla företaget och våra tjänster, säger Åke Arén, VD för Arén & Partners.

 

För mer information, kontakta:

Louise Hagsten, marknadschef, Söderberg & Partners 
Louise.Hagsten@soderbergpartners.se
Mobil: 076-149 50 17

Gustaf Rentzhog, koncernchef Söderberg & Partners
Tel: 08- 451 50 00

Snabba fakta om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter med Nordens största fristående analysavdelning. Företaget har en mängd olika verksamheter inom fyra affärsområden:

  • Insurance Consulting

  • Securities & Asset Management

  • Financial Technology

  • Payroll & Benefits

Kundlöfte och värderingar

Söderberg & Partners målsättning är att leverera de bästa lösningarna och de mest kompetenta råden genom att ständigt förnya och utveckla det traditionella arbetssättet i branschen. Vår företagsfilosofi bygger på tre viktiga hörnstenar: Öppenhet, Analys och Personlig rådgivning. Vi hittar det bästa på marknaden, anpassar valen åt varje kund och levererar lösningen till en för kunden minimal arbetsinsats. Vi vet att underbyggda råd gör skillnad.

Förutom en tydlig strategi och mål, är det entreprenöriella drivet i bolaget en viktig faktor. Det är vår orädda inställning och ansvaret mot kunden som skapat den kultur vi har idag. På Söderberg & Partners är vi Modiga, Ansvarsfulla, Hjälpsamma och Drivna.