Söderberg & Partners expanderar utanför Norden

20 mars 2017
- Inleder strategiskt partnerskap i Holland med fokus på robotrådgivning

Söderberg & Partners har ingått i ett strategiskt partnerskap med det holländska finansiella rådgivningsföretaget Floreijn. Partnerskapet innebär att Söderberg & Partners nu expanderar utanför Norden, och målet är att tillsammans växa inom robot- och investeringsrådgivning i Holland.

Genom partnerskapet med Floreijn får Söderberg & Partners möjlighet att erbjuda sina fintech-lösningar, exempelvis robotrådgivning, på den holländska marknaden. Söderberg & Partners var en av de första aktörerna i Sverige att bygga robotrådgivningstjänster, och utgångspunkten har varit att främst använda robotrådgivning i en hybridmodell med understöd av de traditionella rådgivarna. En modell som allt fler av de internationella renodlade robotrådgivarna nu börjar följa efter.

– Floreijn har på relativt kort tid etablerat sig som en stark utmanare i den holländska finansbranschen med fokus på investeringsrådgivning, exempelvis vid övergång från förmånsbaserad pension till premiebaserad pension. Vi tror att deras position på marknaden tillsammans med våra fintech-lösningar kommer att skapa förutsättningar för oss att förmedla väl underbyggda råd till ännu fler holländska sparare, säger Gustaf Rentzhog, VD för Söderberg & Partners.

Potentialen att växa inom den holländska finans-, och pensionsmarknaden bedöms som väldigt stor. Enbart pensionsmarknaden i Holland är i samma storleksordning som hela Nordens marknad och präglas av ökande efterfrågan på individuell investeringsrådgivning samt en uppdaterad lagstiftning kring provisionsfrågor.

– Vi har lyckats väldigt bra med våra internationella etableringar. På tre år har vi gått från att vara en ledande aktör i Sverige, till att bli en av de absolut största aktörerna i Norden. Vi ser en stor potential i att använda vårt teknologiska försprång mot konkurrenterna i den holländska spar-, och pensionsmarknaden och vårt långsiktiga mål är givetvis att Söderberg & Partners ska bli ledande inom finansiell rådgivning även i Holland, säger Gustaf Rentzhog.

Floreijn grundades 2007 av tre entreprenörer och finns i Rotterdam och Gouda. Bolaget växer snabbt och har vunnit stora kunder som exempelvis Unit4, TNS och Toyota Material Handling. Floreijn kommer inledningsvis att fortsätta bedriva verksamheten under eget varumärke.

 

För mer information
Rasmus Löwenmo Buckhöj, Informationschef, Söderberg & Partners
rasmus.lowenmo@soderbergpartners.se
076-149 50 05

 

Snabba fakta om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter med en av Nordens största fristående analysavdelningar. Företaget har en mängd olika verksamheter inom fyra affärsområden:
Insurance Consulting
Securities & Asset Management
Financial Technology
Payroll & Benefits

Kundlöfte och värderingar

Söderberg & Partners målsättning är att leverera de bästa lösningarna och de mest kompetenta råden genom att ständigt förnya och utveckla det traditionella arbetssättet i branschen. Vår företagsfilosofi bygger på tre viktiga hörnstenar: Öppenhet, Analys och Personlig rådgivning. Vi hittar det bästa på marknaden, anpassar valen åt varje kund och levererar lösningen till en för kunden minimal arbetsinsats. Vi vet att underbyggda råd gör skillnad.

Förutom en tydlig strategi och mål, är det entreprenöriella drivet i bolaget en viktig faktor. Det är vår orädda inställning och ansvaret mot kunden som skapat den kultur vi har idag. På Söderberg & Partners är vi Modiga, Ansvarsfulla, Hjälpsamma och Drivna.