Söderberg & Partners investerar i brittiska rådgivningsföretag inom förmögenhets­förvaltning

13 sep. 2023
Investeringarna i Timothy James & Partners, Dartington Wealth Management och Atherton York är Söderberg & Partners första stora investeringar i Storbritannien.

Söderberg & Partners har förvärvat en majoritetsandel i det fristående rådgivningsföretaget Timothy James & Partners (TJP) från nuvarande ägaren Waverton Investment Management Group. Söderberg & Partners har också förvärvat en minoritetsandel i rådgivningsföretagen Dartington Wealth Management, baserat i Cambridge och Atherton York (Chartered Financial Planners) i norra London. Söderberg & Partners offentliggjorde sina planer för att ta sig in på den brittiska marknaden tidigare i år, och dessa är de första stora investeringarna på den brittiska rådgivningsmarknaden.

- Vårt mål är inte att köpa och konsolidera. Vi tror på att stödja entreprenörer med en tydlig vision och hjälpa dem att förverkliga den. Det är exakt det vi ser hos Tim Whiting och hela teamet på TJP. Entreprenörer med en tydlig vision kring det värde som de vill skapa åt sina kunder samt en konstant vilja att förbättra och överträffa förväntningar. De sätter sina kunder först, vilket går i linje med Söderberg & Partners värderingar. Deras fokus inom media och sport är ett värdefullt komplement till vårt utbud av förvaltningserbjudanden riktade till nischkunder. Vi är därför stolta och glada över detta partnerskap, säger Gustaf Rentzhog, vd och medgrundare på Söderberg & Partners.

TJP ser att Söderberg & Partners skapar förutsättningar för att utveckla affären ytterligare.

- Vi har lärt känna Söderberg & Partners de senaste sex månaderna och vi tycker att Gustaf och hans team är lätta att arbeta med, dynamiska och passar oss kulturellt väldigt bra med deras starka kundfokus och närhet till sina kunder. Med deras stöd kan vi bygga TJP ytterligare inom fristående rådgivning i Storbritannien och tillsammans kan vi skapa en modern, teknisk plattform. Detta partnerskap ger förutsättningar för framtida tillväxt där vi vill förvärva rådgivningsföretag i London som vill säkerställa oberoende personlig rådgivning till sina kunder, säger Tim Whiting, grundare och vd för TJP.

David Rosier, Ordförande i Waverton Investment Management Group, kommenterar försäljningen:

- De senaste tre åren har Waverton gjort och fortsätter att göra stora framsteg för att fullfölja vår femårsplan. Det har blivit uppenbart att TJP har en vilja att utveckla sitt varumärke i en riktning som inte linjerar med vårt. Det gläder mig därför att vi identifierat Söderberg & Partners som en bra partner till TJP för att stötta framtida tillväxt och ta verksamheten till nästa steg. 

Söderberg & Partners förvärv av TJP är föremål för godkännande från den brittiska finansinspektion

Gustaf Rentzhog är nöjd med responsen som företaget hittills har fått från andra potentiella partners i Storbritannien.

Vår investering i Dartington Wealth Management och Atherton York är viktiga för vår expansion i Storbritannien och vi kommer arbeta nära dem för att stödja deras breddning av erbjudandet, men även att stötta deras tillväxt. I slutet av nästa år förväntar vi att de totala tillgångarna under förvaltning via dessa och nya partners kommer vara nära 10 miljarder pund, säger Gustaf Rentzhog.

 

Om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 i Sverige och är idag en av de största rådgivarna inom förmögenhetsförvaltning och företagsförsäkringar i norden samt Nederländerna. Företaget har över 4,000 medarbetare spridda över mer än 110 kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg och Spanien samt mer än 60 miljarder GBP i tillgångar under förvaltning och rådgivning.

www.soderbergpartners.co.uk
www.soderbergpartnersgroup.com

Om Timothy James & Partners

Timothy James & Partners är en oberoende finansiell rådgivningsfirma som grundades 1995. Bolagets mål är att erbjuda förstklassig, holistisk förmögenhetsrådgivning och skräddarsydda finansiella lösningar till sina kunder. Timothy James & Partners kommer fortsätta verka som en oberoende finansiell rådgivare under Söderberg & Partners paraply. 

Vid frågor, kontakta:

Henrik Edström
Henrik Edström
Interim marknads- och kommunikationschef
henrik.edstrom@soderbergpartners.se