Söderberg & Partners tar in 3 miljarder kronor

1 juli 2024
Söderberg & Partners nuvarande minoritetsägare KKR och TA Associates investerar ytterligare tre miljarder kronor.

KKR och TA Associates (”TA”), vilka är befintliga minoritetsägare i Söderberg & Partners, har åtagit sig att vid nyemissioner av aktier tillföra Söderberg & Partners totalt cirka tre miljarder kronor. Kontrollen över Söderberg & Partners påverkas inte av nyemissionerna, utan ligger fortsatt kvar hos dess grundare och styrelseordförande.

Det nya kapitalet kommer att användas till att understödja Söderberg & Partners fortsatta expansion i de länder där Söderberg & Partners är verksamt idag, med särskilt fokus på Storbritannien och
Spanien.

- Vi ser att vår satsning i Storbritannien fungerar och vi vill nu skala upp den ännu snabbare. Vi ser många möjligheter och har högt ställda ambitioner att bli en av de ledande aktörerna i Storbritannien redan inom rett par år. Vårt fokusområde just nu är att skapa en betydligt mer effektiv administration i våra bolag genom att tillämpa den teknologi som används inom organisationen och som vi vet fungerar, säger Gustaf Rentzhog, vd och grundare av Söderberg & Partners.

- Den spanska marknaden är i behov av långsiktiga investeringar, och där ser vi att vårt koncept och modell fungerar och tas emot bra. Vi har nu byggt upp ett lokalt team för att snabbare kunna ta vara på expansionsmöjligheterna, säger Gustaf Rentzhog. 

Hans Arstad, Managing Director på KKR och ansvarig för företagets europeiska private equity-verksamhet i Norden, kommenterar investeringen:

- Söderberg & Partners har fortsatt att framgångsrikt expandera sin plattform över hela Europa, vidareutveckla sitt produktutbud och förbättra sina beprövade kapaciteter. Vi är stolta över det starka partnerskap vi har etablerat med Gustaf och det exceptionella teamet på Söderberg & Partners, och vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med dem under de kommande åren.

Chris Parkin, Managing Director och co-head of Business Service på TA säger: 

- TA investerade initialt i Söderberg & Partners för tio år sedan när Söderberg & Partners endast hade verksamhet i Sverige. Sedan dess har Gustaf och teamet rullat ut sin unika modell inte bara i Norden, utan även i Nederländerna, Spanien och Storbritannien. Vi är glada över att kunna göra ytterligare en investering i denna spännande plattform och ser fram emot att stötta nästa kapitel av internationell expansion.

För mer information, kontakta:

Söderberg & Partners
Johanna Lindberg, PR-ansvarig
+4673 334 34 41
johanna.lindberg@soderbergpartners.se

KKR: Nordics
Fogel & Partners
Ludvig Gauffin
+46 70 222 60 30
kkr@fogelpartners.se

KKR: International
FGS Global
Alastair Elwen
+44 (0) 20 7251 3801
KKR-Lon@FGSGlobal.com

TA
Casey Piccione, Communications Associate
T: 617-646-7740
cpiccione@ta.com

Om Söderberg & Partners
Söderberg & Partners grundades i Sverige 2004 och är idag en av Nordens ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar, finansiella produkter och tjänster. Söderberg & Partners består av bolag med verksamheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Luxemburg, Spanien och Storbritannien – och har över 4 800 medarbetare. Söderberg & Partners verksamheter har 900 miljarder kronor i tillgångar under rådgivning och bruttopremierna uppgår till 59 miljarder. Läs mer på www.soderbergpartners.se.

Om TA
TA är ett ledande globalt private equity-företag som fokuserar på att skala upp tillväxten i lönsamma företag. Sedan 1968 har TA investerat i mer än 560 företag inom sina fem målbranscher—teknologi, hälsovård, finansiella tjänster, konsumenttjänster och affärstjänster. Genom att utnyttja sin djupa branschexpertis och strategiska resurser samarbetar TA med ledningsgrupper världen över för att hjälpa högkvalitativa företag att leverera varaktigt värde. Företaget har hittills samlat in 65 miljarder dollar i kapital och har över 150 investeringsproffs på kontor i Boston, Menlo Park, Austin, London, Mumbai och Hongkong. Mer information om TA finns på www.ta.com

Om KKR
KKR är en ledande global investeringsfirma som erbjuder alternativ kapitalförvaltning samt lösningar för kapitalmarknader och försäkringar. KKR strävar efter att generera attraktiv avkastning genom att följa en tålmodig och disciplinerad investeringsstrategi, anställa personal i världsklass och stödja tillväxten i sina portföljbolag och samhällen. KKR sponsrar investeringsfonder som investerar i private equity, kredit och reala tillgångar och har strategiska partners som förvaltar hedgefonder. KKR försäkringsdotterbolag erbjuder pensions-, liv- och återförsäkringsprodukter under ledning av Global Atlantic Financial Group. Hänvisningar till KKR:s investeringar kan omfatta aktiviteter av dess sponsrade fonder och försäkringsdotterbolag. För ytterligare information om KKR & Co. Inc. (NYSE:KKR), vänligen besök KKR webbplats på www.kkr.com. För ytterligare information om Global Atlantic Financial Group, vänligen besök Global Atlantic Financial Groups webbplats på www.globalatlantic.com.