Ung grundare av konstnätverk får stipendie

26 apr. 2016
Söderberg & Partners stödjer för första året stiftelsen Göra Gott, som har till syfte att lyfta fram unga förebilder som gör gott. Antonia von Euler, grundare av konstnärsnätverket Young Art, får 2016 års stipendium från stiftelsen

Göra Gott grundades 2009 och delar årligen ut ett stipendie till en ung person som förverkligat och drivit fram en idé och verkat som förebild och inspiration för andra unga. Från och med 2016 stödjer Söderberg & Partners stiftelsen samt medverkar i dess jury.

Styrelsen för Stiftelsen Göra Gott utser Antonia von Euler till 2016 års stipendiat för grundandet av konstbyrån Young Art. Young Art är en verksamhet som utmanar den etablerade konstmarknaden genom att lyfta den unga konstscenen. Prisceremonin hölls måndagen den 25 april i Young Arts lokaler på Hudiksvallsgatan i Stockholm.

Socialt ansvar och engagemang, med fokus på barn och ungdomar, har alltid varit viktigt för Söderberg & Partners. Sedan 2014 anordnas varje sommar Söderberg & Partners Summer Camp, en lägervecka för 100 ungdomar där undervisning blandas med roliga aktiviteter och inspirerande föreläsningar. Under 2015 startade Söderberg & Partners, tillsammans med Rädda Barnen, ett projekt där målet är att syriska barn ska få fortsätta gå i skolan. Det innebär på kort sikt att syriska barn i belägrade områden får vistas i en trygg miljö och får hjälp att bearbeta traumatiska upplevelser. På lång sikt stöder projektet ett framväxande av ett syriskt civilsamhälle som när striderna en dag upphör, kan vara med och bygga ett nytt demokratiskt Syrien. Söderberg & Partners stödjer också organisationerna Barn till Ensamma Mammor, Barncancerfonden samt Hoppets Stjärna.

 

För mer information:
Louise Hagsten, marknadschef, Söderberg & Partners
Louise.hagsten@soderbergpartners.se
08- 451 50 17

Beatrice Orback, Göra Gott
Beatrice.orback@goragott.se
070- 645 96 75

 

Snabba fakta om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 och är en av Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter med Nordens största fristående analysavdelning. Företaget har en mängd olika verksamheter inom fyra affärsområden:

Insurance Consulting
Securities & Asset Management
Financial Technology
Payroll & Benefits

 

Kundlöfte och värderingar

Söderberg & Partners målsättning är att leverera de bästa lösningarna och de mest kompetenta råden genom att ständigt förnya och utveckla det traditionella arbetssättet i branschen. Vår företagsfilosofi bygger på tre viktiga hörnstenar: Öppenhet, Analys och Personlig rådgivning. Vi hittar det bästa på marknaden, anpassar valen åt varje kund och levererar lösningen till en för kunden minimal arbetsinsats. Vi vet att underbyggda råd gör skillnad.

Förutom en tydlig strategi och mål, är det entreprenöriella drivet i bolaget en viktig faktor. Det är vår orädda inställning och ansvaret mot kunden som skapat den kultur vi har idag. På Söderberg & Partners är vi Modiga, Ansvarsfulla, Hjälpsamma och Drivna.