Pris för företags­försäkring

När du ska välja företagsförsäkring behöver du jämföra både villkor och pris för att hitta den bästa försäkringslösningen – och kunna avgöra om den är prisvärd. En rådgivare kan hjälpa dig att jämföra din nuvarande försäkring, för att undersöka om du kan teckna en bättre företagsförsäkring till ett bättre pris.

Vad styr företagsförsäkringens pris?

Det finns några generella faktorer som ofta påverkar företagsförsäkringens pris:

  • Företagets årsomsättning
  • Typ av verksamhet

Olika verksamheter medför olika risker och det är därför en bra idé att ta hjälp av en försäkringsförmedlare som kan hjälpa dig att undvika vanliga fallgropar och granska villkoren.

Priset på företagsförsäkringen beror också på hur omfattande försäkringsskydd som företaget behöver. Priset utgår ofta från ett försäkrat värde och styrs sedan av vilka typer av skador som du vill försäkra företaget mot och hur stor risken är att företaget ska drabbas av dessa.

Egendomsförsäkringens pris styrs av omfattningen

För egendomsförsäkring, styrs priset av värdet på den egendom som ska försäkras. Hur mycket du bör försäkra kan kännas svårt att ta ställning till på egen hand. Om du tar hjälp av en försäkringsrådgivare, går ni tillsammans igenom företagets riskanalys och bestämmer vilka skador som företagsförsäkringen ska skydda mot (som exempelvis skador till följd av brand och inbrott).

Din rådgivare hjälper dig även att se över hur stor eller liten sannolikheten är att den egendomen kan drabbas av en skada. Tillsammans går ni igenom ett antal frågor, såsom:

  • Hur stöldbegärlig är egendomen?
  • Hur förvaras den 
  • Vilket inbrottsskydd finns?

Företagsförsäkring - prisexempel

Så vad kostar en företagsförsäkring? Eftersom det är många faktorer som styr företagsförsäkringens pris, kan du först få ett exakt pris när du har svarat på några frågor kring bolagets behov. Men för att ge dig en indikation om vad premien kan landa på har vi satt ihop två exempel på pris som avser Söderberg & Partners förupphandlade försäkringslösningar för företag:

Prisexempel:

Vd- och styrelseförsäkring (vår uphandlade lösning PlusVDS)

  Pris per år
Omsättning 40 MKr
Försäkringsbelopp 5 MKr
8 949 kr
Omsättning 15 MKr
Försäkringsbelopp 5 MKr
6 574 kr
Se ditt pris direkt 

Tjänstereseförsäkring (vår upphandlade lösning PlusTjänsteresa)

  pris per år
15 anställda
Försäkringsbelopp 1 Mkr
4 567 kr
85 st anställda
Försäkringsbelopp 1 Mkr
12 327 kr
Se ditt pris direkt 

Så jämför du företagsförsäkringens pris

När du ska jämföra företagsförsäkringar, kan det vara lätt att stirra dig blind på enbart priset, speciellt vid köp av en företagsförsäkring som du sällan behöver nyttja. Många av våra kunder har en gynnsam skadebild och då är det lätt att se försäkringspremien som en ren utgift.

Om du bara tar hänsyn till företagsförsäkringens pris är risken att du står underförsäkrad när olyckan är framme. Syftet med en företagsförsäkring är trots allt att du i händelse av skada, ska kunna ta dig igenom den utan att företagets ekonomi påverkas nämnvärt.

När du jämför företagsförsäkring behöver du därför, utöver priset, ta hänsyn till:

-        Vilka risker ser du i din verksamhet?
-        Hur väl svarar försäkringsalternativen mot de riskerna?
-        Vilka fördelar erbjuder försäkringsgivaren som är viktiga för dig?

Ett exempel är att en del företagsförsäkringar har ett automatiskt skydd för kraftigt ökade värden, tillkommande dotterbolag eller ändrade verksamhetsinriktningar. Det är ett viktigt skydd för företag som är under stark tillväxt. Utan detta skydd, riskerar företag att bli underförsäkrade när de växer och få en otillräcklig ersättning om olyckan är framme. 

Skadeersättning kan alltså variera kraftigt mellan två försäkringsalternativ som har marginell skillnad i pris.

Hur står vi oss i jämförelse med andra aktörer? Vi har fått ”Bäst i test” på testproffs.se och har Sveriges nöjdaste kunder inom förmedlarbranschen enligt SKI.

Kontakta oss!

Vill du ha hjälp att se över företagets försäkringsbehov? Fyll i formuläret så blir du kontaktad.