Konsult­försäkring

Alla som arbetar som rådgivande konsulter kan krävas på skadestånd om en uppdragsgivare anser att ni som konsulter gett fel råd eller gjort felbedömningar. Därför behöver ni en försäkring som innehåller en konsultansvarsförsäkring, som skyddar er ekonomiskt om ni skulle få ett skadeståndskrav emot er. Exakt vilket försäkringsskydd ni behöver beror på vilka konsulttjänster ni utövar och i vilken bransch. Låt våra specialister hjälpa er att hitta rätt försäkringslösning för just er konsultverksamhet.

Omfattande skydd

Alla kan göra fel och olyckor är svåra att förutse. En konsultförsäkring skyddar mot skada och ekonomisk förlust som exempelvis beror på felaktiga råd, beräkningar eller ritningar.

Täcker skadestånd

Om ni får ett skadeståndskrav emot er får ni hjälp inför och under en rättsprocess. Blir ni skadeståndsskyldiga täcker försäkringen alla kostnader.

Uppfyller krav på konsult­försäkring

Vissa uppdragsgivare kräver att ditt företag har en konsultförsäkring för att de ska anlita dig.

Vad är en konsultansvars­försäkring?

En konsultansvarsförsäkring är en ansvarsförsäkring som hjälper ditt företag om någon av era konsulter anses ha orsakat en skada eller ekonomisk förlust gentemot en uppdragsgivare. Med försäkringen får du hjälp av jurister och experter med att utreda skadan och att föra er talan om ni skulle få ett skadeståndskrav riktat emot er på grund av felaktiga råd, beräkningar, ritningar, anvisningar eller beskrivningar. Om ni skulle bli fällda så täcker ansvarsförsäkringen kostnaderna. Ansvarsförsäkringen gäller för skador på andras saker, men också för personskador.

Ni kan teckna en konsultansvarsförsäkring oavsett om ni är ett konsultbolag eller om du jobbar ensam. För vissa branscher är en konsultansvarsförsäkring ett krav för att uppdragsgivare ska vilja anlita er.

Vilka försäkrings­behov har du?

Varje bransch har sina utmaningar och risker, vilket också styr försäkringsbehovet. Det är stor skillnad på att vara konsult inom bygg- och anläggningsbranschen eller på en kommunikationsavdelning, för att ta två exempel. Som konsult kan det vara svårt att hitta en försäkringslösning som är anpassad efter just er verksamhet. Våra specialister kan hjälpa er att fram en skräddasydd lösning utifrån era specifika behov. Vår ambition är alltid densamma – att förenkla, förtydliga och ge er det optimala försäkringsskyddet.

Boka möte

Här kan du boka ett förutsättningslöst digitalt möte på 30 min med en av våra försäkringsrådgivare. Välj den tid som passar dig, så hjälper vi dig att jämföra er företagsförsäkring!

Vi hjälper dig att hitta rätt

Att vara rätt försäkrad innebär i korthet att er försäkring täcker de risker som just ert företag har. Med oss som försäkringsförmedlare kan ni vara trygga med att ert företag alltid är rätt försäkrat med ett konkurrenskraftigt skydd till en lägre premie. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss