Strategirapport september 2023
You Are Not Alone

Hiten från Michael Jacksons nionde album, "HIStory: Past, Present and Future, Book I" (1995), symboliserar för oss att aktiemarknaden inte längre utgör den enda potentiella källan till avkastning. Med högre räntenivåer kompletterar ränteplaceringar aktiemarknaden, och därför ökar vi vår exponering mot räntor.

Vi är nära räntetoppen men räntesänkningarna skjuts på framtiden. Samtidigt försvagas konjunkturen, men sannolikheten för en mjuklandning av ekonomin har ökat. Sammantaget gör det att vi kvarstår med en övervikt mot nordiska aktier och lyfter betyget för räntor på bekostnad av alternativa placeringar.

Läs rapporten härSAMMANFATTNING & TAKTISK ALLOKERING

Riksbanken från insidan

De privata aktörerna på de svenska finansmarknaderna bevakar normalt sett Riksbanken och dess penningpolitik noga. Frågan är dock om de alltid förstår hur Riksbanken tänker?

Läs hela fokusdelen "Riksbanken från insidan"

Framtidssäkra din ekonomi via miljöinvesteringar

Domaren har blåst i visselpipan. Markerat slutet på första halvlek. Vi ligger under, kraftigt under. Vinner vi matchen har våra barn och barnbarn en chans att uppleva samma livskvalitet som den många i västvärlden åtnjuter idag. Förlorar vi, lämnar vi dem i skärselden av oro, extrem hetta varvad med andra naturkatastrofer, och fortsatta strider orsakade av resursbrist och ojämlikhet i världen. Snart börjar den andra halvleken och det viskas om en strategi som kan hjälpa oss att vinna matchen. En delkomponent i strategin är miljöinvesteringar och hur den fungerar ska vi berätta om nu.

Läs fokusdelen "Miljöportföljen"

Få det senaste
— först

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter direkt till din inkorg.