Allt fler flyttar sitt sparande till Levler

5 apr. 2024
Få har nog missat att Levler har skakat om marknaden för sparplattformar sedan lanseringen 2022. Visionen var att utmana konkurrenterna genom att erbjuda Sveriges sparare en bättre plattform – till en lägre kostnad. Och det är precis vad Levler har gjort, vilket har resulterat i att Levler utnämnts till årets utmanare 2023 av Privata Affärer. Idag finns det alltså all anledning att jämföra din nuvarande sparplattform, för att se vad du kan vinna på att flytta ditt egenförvaltade kapital till Levler.

En marknad i behov av konkurrens

2022 tog Joakim Bornold beslutet att starta den nya sparplattformen Levler tillsammans med Louise Hagsten. Han ansåg att det fanns för få alternativ för dem som själva ville förvalta sitt kapital. Dessutom tyckte han att de system som erbjöds var onödigt krångliga och att avgifterna var för höga.

”Jag såg möjligheten att utmana konkurrenterna med en vassare tjänst. Sverige har under de senaste 20 åren haft en oligopolsituation bland nätmäklarna som vi ville förändra”, säger Joakim. 

Joakim insåg att de skulle kunna sänka kostnaderna för spararna redan från start, tack vare de stordriftsfördelar som redan fanns inom Söderberg & Partners.    

”När jag får frågan om varför vi valde att starta en ny nätmäklare brukar jag svara: För att vi kan. Och för att det behövs. För att lyckas, använde vi stora delar av den infrastruktur som redan fanns på plats i koncernen och byggde en kundupplevelse i världsklass”, säger Joakim. 

Priser som utmanar

Som tidigare nämndes ville Levlers grundare mer än att skapa en smidig och enkel sparplattform. De ville även utmana konkurrenterna genom att pressa priserna.

”Vi har satsat på att få så låga omkostnader som möjligt. Eftersom Levler agerar ombud till Söderberg & Partners Wealth Management, har vi till stor del kunnat använda befintlig teknik, processer, backoffice-system och annat som behövs för att utveckla en riktigt vass sparplattform. Det gör att vi kan ge våra kunder 25 procent lägre fondavgift än exempelvis Avanza och Nordnet”, säger Joakim. 

Utöver det lanserade Levler courtagefri aktiehandel, strax efter sommaren 2023. Det innebär att alla sparare kan köpa aktier courtagefritt fram till den sista mars 2025.

”Till skillnad från andra nätmäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel upp till en viss gräns, erbjuder vi courtagefri aktiehandel oavsett storleken på ditt kapital”, säger Joakim.

För oerfarna sparare och börshajar

Levler är byggd för att fungera smidigt, oavsett om du är en oerfaren sparare eller en van investerare. För dig som inte har tid att sätta sig in i marknaden men ändå vill förvalta en del av ditt kapital på egen hand, har Levler skapat färdiga fondpaket som har visat ett bra resultat under 2023.

”Vi har byggt fem olika fondpaket för sparare som vill få hjälp att välja. Levlers sparpaket har gått strålande”, säger Joakim.

Ett växande utbud

Levler har idag Sveriges största fondutbud med över 2000 fonder. Idag erbjuder Levler även aktiehandel i Nasdaq Stockholm inklusive First North och inom kort kommer fler marknader adderas.

Vill du börja spara eller flytta ditt egenförvaltade kapital till Levler?

Varmt välkommen att ladda hem Levler-appen för iPhone eller Android och bli kund. Du kan även besöka levler.se.

Du som har ett sparande hos en annan nätmäklare, kan enkelt flytta ditt kapital till Levler.

Allt du behöver göra är att starta ett ISK hos Levler och kontakta kundservice på 010-704 71 00 eller hello@levler.se.

Du kan flytta både aktier och fonder till ett ISK-konto eller en vanlig depå hos Levler.

Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Besök levler