Nu finns även First North och ETP i Levler

10 feb. 2024
Sparplattformen Levler satsar hårt för att utmana konkurrenterna genom att vässa både erbjudandet och användarupplevelsen för spararna. Ett arbete som har resulterat i att Levler rankades som Årets Utmanare 2023 av Privata Affärer. Nu har Levler tagit nästa steg i utvecklingen genom att möjliggöra handel i First North och börshandlade produkter, så kallade ETP:er.

Utmanaren vill få fler att spara i fonder och aktier

Sparplattformen Levler växer och blev nyligen utnämnd till Årets Utmanare av tidningen Privata Affärer med motiveringen ”Ny konkurrens tvingar alla att vässa formen för spararnas bästa. Noll i courtage är tydligt och välkommet”. 

Sveriges nya sparplattform Levler, som ägs av Söderberg & Partners, skapades ur en önskan att göra det lika enkelt att handla fonder och aktier – som det är att handla på nätet.

Utöver en användarvänlig sparplattform, särskiljer sig Levler genom att erbjuda spararna courtagefri aktiehandel till mars 2025 och 25 procent rabatt på alla fonders förvaltningsavgift.

Levler lanserar Nasdaq First North och ETP

Sedan sommaren 2023 kan du som sparare handla både fonder och aktier i Levler och i slutet av 2023 breddades det tidigare utbudet ytterligare. Då tog Levler nästa steg och lanserade aktiehandel på Nasdaq First North, där över 500 tillväxtbolag är noterade.

I början av 2024 lanserade Levler även handel i börshandlade produkter (så kallade ETP:er).

”Vi har sett att det finns en efterfrågan på produkterna från våra kunder och vi ser det som ett bra komplement till vårt övriga utbud med fond- och aktiehandel. Vi har ett stort utbud med ett 100-tal underliggande aktier, index, råvaror och valutor. Alla order över 1000 kronor är courtagefria och om du handlar under 1000 kr är courtaget 9 kronor”, säger Louise Hagsten, vd för Levler och Aktieinvest.

Levlers stora utbud av ETP:er skapar bra möjligheter för sparare som vill investera i exempelvis en råvara eller valuta och dessutom få möjligheten att göra det med hävstång. När det gäller handel i ETP:er är det dock viktigt att komma ihåg att det är en investeringsform som kräver en hel del av dig som investerare. Eftersom svängningarna kan vara både snabba och stora, behöver du vara aktiv och påläst. 

Användarvänligheten i fokus när plattformen vidareutvecklas

På Levler finns höga ambitioner och stora planer. Nya produkter och marknader kommer att adderas löpande.

”Det finns ett stort sparintresse i Sverige och vi upplever att det finns en nyfikenhet på oss. Vi tror att spararna uppskattar vårt fokus på både pris och enkelhet. Nu kommer vi att fortsätta att jobba hårt för att vidareutveckla plattformen och ge spararna den bästa tänkbara användarupplevelsen – oavsett om du är en van börshaj eller precis har börjat handla fonder och aktier”, säger Louise.

Som tidigare nämnts, kan du handla aktier courtagefritt i Levler fram till mars 2025 och planen framåt är att fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser och bredda produktutbudet ytterligare. 

I enlighet med Levlers vision, kommer användarupplevelsen att fortsätta stå i centrum. 

Vill du börja spara i Levler?

Då är du varmt välkommen att ladda hem Levler-appen för iPhone eller Android eller besök levler.se på din laptop.

Börshandlade produkter (ETP:er) är komplicerade och kräver att man förstår deras specifika villkor och egenskaper, utöver den underliggande tillgången. Detta gör att dessa produkter är inte lämpade för alla och att du kan förlora hela det investerade beloppet. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning och det är inte säkert att du får tillbaka pengarna du investerat.

Kontakta oss