Söderberg & Partners lanserar nytt rådgivningserbjudande för professionella idrottare

6 apr. 2022
Sport Consulting ska erbjuda skräddarsydda lösningar och tjänster för professionella idrottare – tar hjälp av tidigare proffsidrottarna Jonas ”Monstret” Gustafsson och Marcus Allbäck.

Söderberg & Partners lanserar ett nytt rådgivningserbjudande, Sport Consulting, som riktar sig till professionella idrottare i karriärens alla skeden. Erbjudandet är utformat efter de omständigheter och utmaningar som ofta präglar elitidrottares privatekonomiska situation, med karriärer som kan spänna över flera olika länder

- Konceptet Sport Consulting handlar om att förena idrottarens karriär med långsiktig trygghet. Vi identifierar, analyserar och uppfyller idrottarens ekonomiska mål, uppskattar framtida behov och risker samt utvärderar tillgångar och resurser. Tillsammans med idrottaren bygger vi en långsiktig plan att följa, som omfattar både ekonomin i Sverige och utomlands. Planen utvärderas återkommande och ändras i takt med att omvärlden eller idrottarens situation förändras, säger Jonas Hedberg, ansvarig för Sport Consulting på Söderberg & Partners.

Söderberg & Partners har anställt Jonas ”Monstret” Gustafsson (f d ishockeymålvakt NHL), och tagit hjälp av Marcus Allbäck (f d anfallare i svenska fotbollslandslaget) för att utveckla detta nya erbjudande. De har båda erfarenheten att kunna hjälpa dagens och morgondagens idrottare att undvika många av de fallgropar de såg andra uppleva under sin karriär. 

- Jag har med egna ögon sett och upplevt hur utmanande det kan vara för professionella idrottare att hantera sin ekonomi på ett långsiktigt hållbart sätt, och är nu glad att jag får möjligheten att rådge andra idrottare att fatta mogna beslut om sin egen ekonomi, säger Jonas ”Monstret” Gustafsson, i en kommentar till lanseringen. 

- Som professionell idrottare är man ständigt under press. Om inkomsterna dessutom snabbt förändras genom att de exempelvis ökar dramatiskt på grund av utlandskontrakt eller - om det som inte får hända trots allt händer - man skadar sig, är det extra viktigt det finns någon där som kan hjälpa en att göra smarta val rörande sin ekonomiska situation, säger Marcus Allbäck.

I erbjudandet ingår – utöver finansiell rådgivning och förvaltning – även bland annat rådgivning kring idrottspensioner och pensioner från utländska proffsligor, samt hjälp med att upprätta affärsnätverk specifikt för idrottaren och dess målgrupp. Läs mer om erbjudandet här.

 

För mer information, kontakta:
Anna Charlotta Johansson, tf Informationschef, Söderberg & Partners
annacharlotta.johansson@soderbergpartners.se
Tel: 070-356 30 32

Jonas Hedberg, ansvarig för Sport Consulting, Söderberg & Partners
Jonas.hedberg@soderbergpartners.se
Tel: 072-223 10 12