Skip to main content Skip to main navigation
Familjerätt

Äktenskapsförord

Om du och din partner bestämmer er för att gifta er med varandra kommer detta att få juridiska konsekvenser. Nu börjar äktenskapsbalken att gälla. Detta innebär bland annat att samtliga tillgångar utgör giftorättsgods, med vissa undantag, och kommer att delas lika vid en eventuell skilsmässa eller dödsfall. Vill ni inte dela lika måste ni skriva ett äktenskapsförord.

Tänk på att huvudregeln är att ni som äkta makar ärver allt från varandra, även den enskilda egendomen. Vill ni hellre att era barn ska ärva hela eller delar av den enskilda egendomen måste ni skriva ett testamente.

Ett äktenskapsförord kan upprättas när som helst under äktenskapets gång och inte bara omfatta den egendom du har vid äktenskapets ingående utan även egendom du kan komma att erhålla i framtiden såsom förvärvsinkomster, gåvor och arv.

Om du önskar rådgivning kring och hjälp med upprättande av ett äktenskapsförord är du välkommen att fylla i formuläret nedan så kommer vi att kontakta er för inbokning av ett första möte.

 

Kontakta oss

Kontakta oss