Från internat till digitalt – årets Summer Camp blev en succé

16 sep. 2020
Istället för att ställa in årets Summer Camp ställde vi om. Årets sommarläger för 105 studiemotiverande ungdomar blev en digital lägervecka där temat hållbarhet stod i fokus. Med lärare från toppuniversitet runt om i världen var målet att inspirera eleverna att fortsätta sina studier och utveckla sin passion.

I somras anordnade Söderberg & Partners för sjunde året i rad Summer Camp, ett sommarläger för studiemotiverade ungdomar, tillsammans med Lanterna Education. På grund av rådande situation kunde inte årets läger äga rum på Sigtunas internatskola som planerat. Årets sommarläger blev istället en digital lägervecka.

– Att ha ett digitalt läger för ungdomar mitt i sommaren kändes som en liten uppförsbacke. Kommer eleverna tycka att lektionerna och lägret är inspirerande och kul även fast det sker hemifrån? Men det visade sig fungera över förväntan och passade målgruppen jättebra, säger Johanna Lindberg, projektledare på Söderberg & Partners.

105 studiemotiverade ungdomar

Ungdomarna, i åldern 14-16 år, som var antagna till årets Summer Camp hade tilldelats ett stipendium av Söderberg & Partners. Gemensamt för alla elever är att de är studiemotiverade och vill lära sig nya saker. Målet med stipendiet och lägret är att ungdomarna ska bli peppade på att fortsätta studera på universitet, fortsätta utvecklas och bli inspirerade av vad näringslivet har att ge.

Internationella lärare från toppuniversitet

Eleverna fick under en vecka ta del av engelskspråkig undervisning i biologi, engelska, fysik, kemi och matematik. Lärarna kommer från olika toppuniversitet i världen som t.ex. Harvard, Oxford och Cambridge. Temat hållbarhet stod i fokus och var en genomgående röd tråd i all undervisning.

– Att få vara med och ta del av lärarnas undervisning var verkligen inspirerande. Och att se hur fantastiskt duktiga och engagerade eleverna var – trots att undervisningen skedde bakom en skärm, var verkligen imponerande, säger Johanna Lindberg.

Undervisningen blandades med aktiviteter för att eleverna ska lära känna varandra och ha kul tillsammans. Något som på förhand kändes som den största utmaningen med ett digitalt läger, men det gick. Det blev många TikTok-filmer, quiz och utmaningar.

Uppskattat av eleverna

Trots att årets Summer Camp såg väldigt annorlunda ut mot tidigare år blev veckan en succé. Eleverna gav lägret ett helhetsbetyg på 4,6 av 5, och var mycket nöjda med veckan. En av anledningarna till att eleverna uppskattade lägret är att de fick träffa andra ungdomar med samma drivkraft. Många har fortsatt att hålla kontakten efter lägret och fått nya vänner för livet.

Arbetar för att ge barn en tryggare framtid

Socialt ansvar och engagemang är något som Söderberg & Partners alltid värnat om. Fokus ligger på att ge barn och ungdomar en tryggare och mer hållbar framtid. Summer Camp är ett av de största CSR-projekten där många av Söderberg & Partners medarbetare är engagerade och hjälper till. Här kan du läsa mer om CSR-projekten.