För andra året i rad anordnar vi vårt Summer Camp!

16 feb. 2015
Vi upprepar förra årets succé och delar ut stipendium till 100 studiemotiverade ungdomar! Stipendiet är öronmärkt för Söderberg & Partners Summer Camp, en spännande lägervecka där vi blandar undervisning med roliga aktiviteter och inspirerande föreläsningar. Undervisningen sker i flertalet ämnen och bedrivs främst på engelska av lärare som är vana pedagoger och undervisar vid Lanternas övriga kurser. Nominering och ansökan för sommarens läger är öppen fram till 31 mars.

Att göra Summer Camp är en investering i framtiden, så ser vi på det. Vi skänker precis som många andra företag pengar till olika välgörande ändamål men vi ville göra ännu mer.  Vi ville se vad vårt personliga engagemang kunde skapa på andra områden än det finansiella. 

I samband med att dessa tankar föddes så träffade vi en hel del ungdomar via Barn till Ensamma Mammor i Fryshusets regi. Vi fick höra berättelser från ungdomar som inte får samma chans, att många av dem saknade möjligheten att plugga extra om man ville och många hade ingenting vettigt eller roligt att göra på skolloven.

Den insikten, tillsammans med att förutsättningarna för att få ett bra skolresultat skiljer sig beroende på var man bor och hur mycket pengar ens föräldrar har, väckte vår tanke. 

Ungdomar som vill plugga lite extra, lära sig nya saker, träffa nya kompisar och få glada sommarminnen ska få chansen till det. Rätten till bra utbildning och roliga minnen ska inte vara olika beroende på var du bor, var du kommer ifrån eller vilka dina föräldrar är. Därför startade vi Summer Camp. Det är viljan och ambitionen som styr om du blir antagen till Summer Camp.

Att kunna ge 100 ungdomar chansen att åka på Summer Camp för ett stipendium på 10 000 kr var, är något vi är otroligt glada och stolta över. Inte minst med tanke på hur lyckat och roligt det var förra året! Nominering och ansökan är öppen, så känner du någon studiemotiverad ungdom mellan 14-16 år, se till att nominera denna till vårt Summer Camp senast den 31 mars.