HR kan spara 500 timmar i administration årligen

3 apr. 2024
HR-avdelningen står idag inför dubbla utmaningar. De förväntas vara proaktiva och bidra till organisationens utveckling, samtidigt som de tyngs av en växande administrativ börda. Ett dilemma som skapar en miljö där HR-medarbetare kämpar för att räcka till. Med Heartpace som systemstöd kan HR-avdelningen frigöra över 500 timmar årligen, tid som kan användas till strategiskt arbete och organisatorisk utveckling.

En värld av administrativa utmaningar

Mckinseys undersökning visar att HR-medarbetare lägger omkring 60 procent av sin arbetstid på administrativa uppgifter. Men det finns ett ljus i tunneln. Heartpace, som ingår i Söderberg & Partners-gruppen, har utvecklat ett systemstöd som kan minska administrationsbördan för tyngda HR-avdelningar.

”Glädjande nog visade vår senast kundundersökning att de HR-avdelningar som har implementerat vårt HRM-system, själva uppskattar att de har minskat sin administrationstid per HR-funktion med cirka 11 timmar per vecka”, säger Markus Söderberg, marknadschef på Heartpace.

 Det administrativa arbetet som underlättas med Heartpace, inkluderar bland annat dokumenthantering, arbetsflöden, hantering av masterdata samt on-, re- och offboarding.

Hur kan rätt HR-system göra skillnad?

Heartpace HR-system är utvecklat för att lösa HR-avdelningens största utmaningar. Så här kan systemet göra skillnad:

  1. Administrativ effektivisering. Användare av Heartpace HR-system sparar i snitt 11 timmar per vecka på minskad administrativ börda.
  2. Stärkt ledarskap. Heartpace verktyg för medarbetarsamtal och målsättning hjälper chefer att bli mer självsäkra i sin roll och förbättrar arbetsprestationerna på individnivå.
  3. Ökat engagemang. Smarta funktioner gör det enkelt att skapa medarbetarundersökningar och pulsmätningar som höjer engagemanget och minskar personalomsättningen.
  4. Användarvänlig teknik. Systemet är designat för att vara intuitivt, vilket underlättar för både HR och övriga medarbetare att snabbt komma in i och använda systemet.

”Utöver att våra kunder sparar mycket tid på administration, kan vi se att de verkligen uppskattar vår kundsupport, vilket vi är väldigt glada och stolta över. Hela 99,6 procent är nöjda med vår support”, säger Markus och tillägger:

”Kunderna brukar säga att andra viktiga delar är att systemet ska vara säkert och kunna hantera komplexa bolagsstrukturer. Båda dessa önskemål uppfyller Heartpace.”

En investering som snabbt betalar igen sig

Många HR-avdelningar tampas med en tajt budget och behöver därför kunna övertyga ledningsgruppen om att det finns värde i att investera i ett bra systemstöd. För detta ändamål har Markus tagit fram ett räkneexempel för ett mindre bolag som visar att en investering i Heartpace, snabbt är återbetald.

Räkneexempel för bolag med en HR-funktion (≈117 anställda):

  • Genomsnittlig tidsbesparing per vecka: 11 timmar
  • Genomsnittslön för HR-personal: 45 000 kr/månaden (70  000 kronor inklusive avgifter och skatter)
  • Timlön för HR-personal: 70 000 kr / 160 timmar = 437 kr/timme
  • Månadskostnadsbesparing per HR-anställd: 11 timmar x 437 kr x 4 veckor = 19 228 inklusive avgifter och skatter)

”Som du ser i detta enkla räkneexempel kan din organisation spara cirka 20.000 kronor per månad med ett bra systemstöd. Denna besparing blir ännu större när man beaktar den ökade effektiviteten och förbättrade arbetsflöden som systemet även bidrar med. När vi visar detta räkneexempel brukar det vara enkelt att övertyga ledningen”, säger Markus.

Vill du veta mer om hur Heartpace kan underlätta vardagen för dig?

Fyll i formuläret nedan, så återkommer vi till dig för att berätta mer.

Kontakta oss