Pensionssprickan

9 maj 2022
Hur stor del av din lön önskar du få ut i pension och har du koll på vad som krävs för att nå dit? Enligt en ny rapport som Novus tagit fram tillsammans med Söderberg & Partners har över hälften av alla svenskar som mål att få mer än 71 procent av sin lön i pension - men bara 17 procent tror att de faktiskt kommer att lyckas uppnå det.

Om avsnittet

Vi träffar Marielle Ramel, Pensionsrådgivare på Söderberg & Partners, som går igenom om rapporten och dess huvuddrag. Förvånande eller förväntat och kommer sprickan att öka eller minska framåt?

Vi gästas av Charlotta Bay, Forskare vid företagsekonomiska institutionen Stockholms Universitet, som kommer att prata om varför vi agerar som vi gör när det gäller pensionen? Vad är det som gör att många tänker där och då hellre än här och nu? Fattas besluten på förnuft eller känsla?

Med oss har vi även Joakim Wahlgren, Försäljningschef Pension på Söderberg & Partners. Hur gör man som privatperson om man vill löneväxla? Hur resonerar arbetsgivarna och viktiga saker att tänka på?