Hur väcker vi ungas klimathopp?

Ungas hopp om att vi ska kunna lösa klimatutmaningen sjunker för varje år. Samtidigt känner den yngre generationen att deras egna möjligheter att påverka klimatet blir mindre och mindre. För att vi ska ha en chans att bekämpa klimathoten krävs nya idéer och innovationer. I jakten på lösningar måste alla generationer bidra – så hur kan vi väcka ungas klimathopp? Det och mycket mer ska vi prata om under detta avsnitt av Söderberg & Partners med gäster.

Vi har bjudit in Klara Adolphsson, styrelseordförande för Våra Barns Klimat. Klara berättar mer om deras årliga undersökning Barn och unga om klimatet och organisationens arbete. Det finns idag en stark oro för klimatet och hur framtiden kommer att se ut nära våra barn och unga blir vuxna. Vi kan se en negativ trend i tron på framtidens klimat bland unga, varför är det så och vad kan vi göra åt det?

Med oss i studion har vi även Lingyi Lu, hållbarhetschef på Söderberg & Partners. Lingyi delar med sig av sina tankar kring varför ungas tro sjunker – och hur det kan komma att påverka marknaden för hållbara investeringar.

Vi gästas dessutom av Ingmar Rentzhog, grundare och VD av organisationen We Don’t Have Time, en organisation som stävar efter att sammanföra och kanalisera engagemang runt klimatutmaningen. Ingmar kommer att berätta om hans tankar när det gäller resultatet av undersökningen Barn och unga om klimatet och ge tips kring hur du kan ställa om på bolagsnivå.

Gäster

Klara Adolphsson
Klara Adolphsson
Styrelseordförande, Våra Barns Klimat
Ingmar Rentzhog
Ingmar Rentzhog
Grundare & VD, We Don’t Have Time

Värd

Per Cöster
Per Cöster
Growth Manager