Hållbara beteende­förändringar

Hur har vårt beteende och vår konsumtion förändrats det senaste året och vilka effekter får det ur ett hållbarhets- och ekonomiskt perspektiv?

Den 17 februari gästades vi av Micael Dahlen, ekonomiprofessor på Handelshögskolan. Micael berättar om vårt digitala konsumtionsbeteende, och hur det har förändrats den senaste tiden. Vi pratar klädtrender, näthandel, kontanthantering och mycket mer.

Med oss i studion hade vi Söderberg & Partners hållbarhetsexperter Lingyi Lu och Linnéa Forsell, som pratar om hur våra beteendeförändringar påverkat miljön. Hur ser Söderberg & Partners hållbarhetsresa ut och hur kan vi påverka vårt sparande mer hållbart?

Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, tipsar om hållbara investeringar och hur vi aktivt kan påverka vårt sparande.

”Vi har fått tillfälle att tänka till kring vad som är viktigt i våra liv”

Den 17 februari medverkade Micael Dahlen, ekonomiprofessor på Handelshögskolan, på Söderberg & Partners event om hållbara beteendeförändringar. För att värma upp inför eventet ställde vi några snabba frågor till Micael.

Vad innebär hållbara beteendeförändringar?

Att vi ändrar beteenden på ett sätt som gör att vi inte sliter på oss själva eller vår planet – på ett sätt som vi faktiskt kan och vill hålla fast vid.

Vilka beteendeförändringar, i och med coronapandemin, hoppas du att vi håller fast vid?

Jag hoppas att vi använder tiden bättre, varje dag, för att förbättra vår hälsa och vårt välmående. Den där tiden som vi tidigare fyllde med så mycket annat som det nu har visat sig att vi faktiskt klarar oss utan.

Tror du att välmående bland befolkningen har ökat eller minskat det senaste året?

Även om många mår sämre så ser vi i undersökningar som t.ex. Novus och MDH gjort att den svenska befolkningen mår lika bra nu, eller ännu bättre, än för ett år sedan. Vi har fått tillfälle att tänka till kring vad som är viktigt i våra liv, och många har kunnat göra de där förändringarna som man alltid velat göra men skjutit på.

Gäst

Micael Dahlen
Micael Dahlen