Fordons­försäkring

Vad händer om ett av era företagsfordon går sönder eller är inblandat i en krock? Med rätt fordonsförsäkring får ni hjälp när olyckan är framme och slipper onödiga kostnader. En trafikförsäkring måste alla ha enligt lag, men för att få ett starkare skydd bör ni även komplettera med en halv eller hel fordonsförsäkring, och i vissa fall även en tilläggsförsäkring. Låt våra specialister hjälpa er att hitta den bästa lösningen för er verksamhet.

Rätt försäkringsskydd för era fordon

Firmabil, lastbil och traktor – olika fordonstyper har olika försäkringsbehov. Vi kan er verksamhet och ser till att ni får ett optimalt försäkringsskydd för just era fordon.

Slipp onödiga kostnader

Det är svårt att förutse en olycka eller en skada. Med rätt fordonsförsäkring behöver ni inte oroa er för oförutsedda kostnader kopplade till firmans fordon.

Bärgning dygnet runt

Om något skulle hända ert fordon får ni bärgning och är snabbt tillbaka på vägarna igen.

Vad är en fordonsförsäkring?

En fordonsförsäkring består av tre delar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är ett krav enligt lag, men för att få ett bra skydd bör ni komplettera med en halv- eller helförsäkring.

Halvförsäkring: Utöver trafikförsäkringen innehåller den skydd för stöld, assistans och maskinskada. Den ger också ett rättsskydd som ersätter kostnader i tvister.  

Helförsäkring: Det är det mest omfattande skyddet där ni får ersättning för skador på ert eget fordon vid en trafikolycka och annan yttre olyckshändelse.

Beroende på er verksamhet kan ni även behöva ett extra skydd i form av tilläggsförsäkringar. Låt våra specialister hjälpa er att hitta rätt försäkringslösning för era fordon.

Är företagets fordon rätt försäkrade? 

Robert Eriksson, fordonsförsäkringsspecialist på Söderberg & Partners, hjälper dig att reda ut begreppen i videon nedan. Så att det svåra - blir lite enklare. 

Olika fordon har olika försäkringsbehov

Varje företag har sina utmaningar, vilket också styr försäkringsbehovet. Det är stor skillnad på att vara konsult, ha ett åkeri eller jobba med jord-och skogsbruk. Våra specialister kan er bransch och utgår ifrån era specifika behov när de rekommenderar en försäkringslösning. Men ambitionen är alltid densamma – att förenkla, förtydliga och ge ert företag det optimala försäkringsskyddet.

Tjänstebilsförsäkring

Är era tjänstebilar viktiga för att ni ska kunna utföra ert arbete? Med en tjänstebilsförsäkring får ni ett bekymmersfritt billiv. Om något skulle hända era bilar är ni snabbt tillbaka på vägen igen.

Lastbilsförsäkring

Om er lastbil skulle bli stående av någon anledning kan det skapa förseningar i leveransen och era affärer kan bli lidande. Med rätt lastbilsförsäkring slipper ni oroa er för förlorad inkomst då ni får ersättning från första avbrottsdagen. Försäkringen gäller oavsett om lastbilen används för egna transporter, transport mot betalning eller entreprenad.

Maskinförsäkring

Om era anläggnings-, entreprenad- eller skogsmaskiner är viktiga för företagets inkomster så bör ni teckna en maskinförsäkring. Med en maskinförsäkring får ni finansiellt skydd om maskinen inte kan användas på grund av en skada. Ni väljer själva försäkringens omfattning efter hur maskinen används och vilka skador som ska ersättas.

Vi hjälper dig att hitta rätt

Att vara rätt försäkrad innebär i korthet att er försäkring täcker de risker som just ert företag har. Med oss som försäkringsförmedlare kan ni vara trygga med att ert företag alltid är rätt försäkrat med ett konkurrenskraftigt skydd till en lägre premie. Kontakta oss så berättar vi mer.
Kontakta oss