Hållbar tjänstepension

Ta nästa steg i företagets hållbarhetsarbete genom att integrera hållbarhet i företagets pensionspolicy. Genom att hjälpa era medarbetare att placera tjänstepensionen i hållbara alternativ, kan ni ta ansvar för pensionskapitalets klimatpåverkan och investera i framtiden.

Pension och hållbarhet hör ihop

Med tjänsten Hållbar tjänstepension hjälper vi er som företag att införliva hållbarhetsarbetet i er pensionspolicy. Genom löpande mätning, utvärdering och uppföljning kan ni följa upp resultat och effekt.

Tillgången till våra hållbarhetsanalyser gör det lättare för era medarbetare att göra medvetna val och fatta hållbara beslut. Med hjälp av analyserna kan spararen låta sitt tjänstepensionskapital påverka världen i en mer hållbar riktning. Något som även kan öka engagemanget för tjänstepensionen hos medarbetarna.

Aktiv Påverkan

Det som gör Hållbar tjänstepension unikt är uppföljningen och påverkansmöjligheterna. Många sitter kvar i det gamla tänket att placera hållbart innebär att helt och hållet exkludera innehav i en del branscher av etiska skäl. Vi på Söderberg & Partners går steget längre. Vi menar att det kan få en större positiv påverkan om du placerar kapitalet i företag där det är möjligt att aktivt påverka leverantörer att ta ansvar för hållbarhetsfrågor.

Tycker du att det låter intressant? Då kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hur vi kan hjälpa dig här.

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.